Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravična nesreća

Oba vozača iz autobusa smrti su poginula: Dvoje ozlijeđenih i dalje u kritičnom stanju, ostali stabilno

Teška nesreća na A4: Sletio autobus, više poginulih, veći broj teško ozlijeđenih
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
08.08.2022.
u 15:31

Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, doznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva o stanju putnika poljskog autobusa nakon nesreće u subotu na autocesti A4.

Dvoje najteže ozlijeđenih nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, kažu u Ministarstvu.

U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero ozlijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijaliziranim odjelima. 

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operirali četvero ozlijeđenih iz teške prometne nesreće.

06.08.2022., Varazdin - Vise osoba poginulo je, a veci je broj tesko ozlijedjen u prometnoj nesreci koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaski i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U Općoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj njezi najvjerojatnije će uskoro biti prebačen na traumatološki odjel.

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih je šest pacijenata stabilno, a također i šest pacijenata u KBC Zagreb, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska.

ŽDO: Kazneni postupak ne može se voditi protiv osobe koja nije živa

Poginula su oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka, potvrdio je u ponedjeljak za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da su obavljene obdukcije stradalih Poljaka.

''Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste. Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju“, kazao je Galić.

Dodao je da su oba vozača autobusa smrtno stradala i da je neosporno utvrđeno koji vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće. ''Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom“, rekao je Galić.

Glasnogovornik ŽDO je kazao i da Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno kazneno djelo i tko ga je eventualno počinio, a potom će se donijeti odluka jer se kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.

''Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovdje ili u Poljskoj s obzorom da se radi o svim stradalima državljanima Poljske“, izjavio je Galić.

U prometnoj je nesreći poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su ozlijeđene, svi poljski državljani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije