Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drago krpina

Kalmeta je napisao pismo s tri laži protiv mene, a vrh utemeljitelja zbog njega mi je presudio

Drago Krpina
Foto: Dino Stanin/Pixsell
22.03.2018.
u 23:43

Poruka je "jezik za zube, inače letiš iz igre", rezigniran je Krpina.

Predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, na kojoj je kao zamjenik šefa te zajednice sudjelovao i sam Drago Krpina, večeras je raspustio zadarski ogranak utemeljitelja kojem je predsjednik bio upravo – Krpina.

Ova smjena dolazi nakon Krpinina kritičnog govora na obljetnici u Benkovcu kada je oštro prozvao premijera Plenkovića zbog Istanbulske konvencije, a njegov su govor šutke slušali ministar Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, šef HDZ-a Zadarske županije. Krpina je uvjeren da je njegov ogranak raspušten upravo zbog te njegove kritike.

– Prečasni Božidar Kalmeta protiv mene je napisao pismo s tri laži koje je Predsjedništvo utemeljitelja, bez provjere, prihvatilo kao optužnicu i na temelju njega mi presudilo. Kalmeta je, očito, između dva suđenja našao vremena pisati protiv mene, a vodstvo Zajednice utemeljitelja pismo mi nije htjelo dati na uvid. Budući da ga nisam dobio u ruke, mogu samo pretpostaviti da ga je Kalmeta napisao nakon mog govora koji je bio prisiljen slušati, ali ne isključujem da će naknadno falsificirati datum njegova slanja – otvoren je bio Krpina.

Napomenuo je da je za sebe smatrao da je ozbiljan čovjek, ali kada se dovede u takvu situaciju, sam sebe pita što mi je to trebalo.
– Razmislit ću hoću li ostati zamjenik predsjednika utemeljitelja Marija Kapulice. Pa, mi se kao vodstvo Zajednice utemeljitelja nismo sastali proteklih pet mjeseci, a sada post festum dajemo podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije i premijeru Plenkoviću – razočaran je Krpina.

Dodao je da mu nije stalo do funkcije i da biti šef županijskog ogranka nije nikakva posebna pozicija nego ga smeta poruka koju je poslalo vodstvo utemeljitelja.

– Poruka je jezik za zube, inače letiš iz igre – rezigniran je Krpina. Požalio se da ga je najviše razočarao sin pokojnog Ivana Milasa, koji je član Predsjedništva Zajednice utemeljitelja.

– Njegov otac me grcajući u suzama branio od lažnih optužbi pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a njemu je ovakav način odnosa prema ljudima normalan – rekao je Krpina.

Pokušali smo kontaktirati i Kalmetu, no zasad nam nije uzvratio na naš upit.

Dio medija prenosi kako razlog raspuštanja zadarskog ogranka utemeljitelja nije Krpinin napad nego ranije planirana akcija. 

Komentara 59

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:25 23.03.2018.

Dragec bolje uzivaj u mirovini, veca je korist od tebe.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:31 23.03.2018.

Treba potjerati i Milana Kovaca i ostalePasalicevce, Gregorica, sav kukolj iz pozadine....

LA
Laufer
00:24 23.03.2018.

Krpina još ima posljedice od Hinićevog udarca u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije