Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Iznio sam stav'

Brkić o Konvenciji: Već smo jednom napravili glupost

Milijan Brkić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
21.03.2018.
u 10:56

Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje, poručio je Brkić

Saborska većina je stabilna i ne brinite - poručio je danas zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić komentirajući nakon sastanka koalicijskih partnera najavljenu ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Upitan je li ga umirila interpretativna izjava, obzirom da je on bio protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, Brkić je odgovorio da on inače miran, te da ga ne mora nitko umirivati, prenosi N1.

- Iznio sam svoj stav - kazao je.

- Shvatite da u HDZ-u postoje različita mišljenja, različiti stavovi. Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje. Dakle, ovo sigurno neće destabilizirati HDZ, HDZ je jedinstven, u HDZ-u postoje različita mišljenja, svatko ima svoj stav o određenim pojavama u društvu - rekao je Brkić, dodajući da samo neodgovorni ljudi, pogotovo unutar HDZ-a, mogu razmišljati na način da je ovo glasovanje usmjereno protiv Vlade, odnosno protiv predsjednika Plenkovića.

- Mi smo već jednom napravili jednu glupost prije godinu i pol dana i daj Bože da je to zadnji put kad smo sami rušili svoju Vladu - kazao je Brkić.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač danas je ustvrdio kako je njegova stranka na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva, gdje je 19 članova glasalo 'za', a šest 'protiv' ratifikacije Istanbulske konvencije, dala doprinos jačanju unutarstranačke demokracije, izrazivši uvjerenje da će se u HDZ-u o svjetonazorskim pitanjima moći odlučivati po savjesti.

Kovač je novinarima izjavio kako je zadovoljan raspravama na Predsjedništvu, koje ocjenjuje kao novinu u hrvatskoj politici, a to je "da ćemo sigurno o ovakvim temama, koje su za mnoge u Hrvatskoj teme svjetonazora, moći odlučivati po vlastitoj savjesti".

Upitan hoće li glasati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, Kovač je uskratio nedvosmislen odgovor.

"Mogu samo reći da to u Hrvatskoj još nije rasprostranjeno, toga dosad nije bilo, a ovo je povod da možemo napraviti iskorak. Hrvatska je zemlja zrele demokracije, HDZ je najveća stranka po broju članova, najodgovornija jer smo vladajuća stranka i po uzoru na neke druge stranke koje su u političkoj obitelji pučana imamo odgovornost prednjačiti po demokratičnosti", istaknuo je Kovač.

Naglasio je kako u HDZ-u mogu biti ponosni što u raspravama doprinose iskoraku u hrvatskoj politici, uvjeren "da ćemo sigurno doživjeti da će neki ljudi koji su iz HDZ-a glasati po savjesti". "To je realno, to se nazire, to je plus i za HDZ i za hrvatsku politiku", poručio je.

Kovač ne strahuje od sankcija u stranci, "jer ja svojim stavom pomažem HDZ-u i pomažem izgradnji hrvatske političke kulture".

Pogledajte i galeriju - U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Milijan Brkić
1/10

Komentara 158

ZI
zizi10
11:32 21.03.2018.

HDZ je gotov ako se konvencija izglasa, HDZ-u onda više nema spasa!

BI
bikica7
11:41 21.03.2018.

Prava demokršćanska stranka NIKADA ne bi potpisala IK u kojoj se rodna ideologija suprostavlja načelu kršćanskog pogleda na svijet.To što europski pučani većinom podržavaju IK ne znači da su kršćanski opredjeljeni.

Avatar petrolio
petrolio
11:30 21.03.2018.

plenkoviću i brkiću pazite što radite! ratifikacija istambulske konvencije potopit će vas na sljedećim izborima! birači HDZ-a su konzervativni i nikakva rodna ideologija iz konvencije nije prihvatljiva!!!! prestanite slušati naredbe iz brisela, nego bar jednom poslušajte narod jer ćete u protivnom na izborima doživjeti potop, a naglo će narasti MOST i živi zid! to će 100% biti tako pa vi i dalje pametujte....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije