Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštar napad

Čačić poručio Crometeu: Izmislili ste zagrebački ciklon Jakob

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu
Borna Filic/PIXSELL
13.08.2013.
u 17:36

Crometeo tvrdi da su se građani uznemirili zbog DHMZ-a te traže ispriku šefa DHMZ-a Ivana Čačića zbog optužbi i uvreda

Veliko nevrijeme nije proteklog vikenda pogodilo Zagreb, ali je zato “tuča” nastala između Državnog hidrometeorološkog zavoda i Crometea. Počela su međusobna optuživanja za paniku koja je nastala nakon što je obična promjena vremena, u kojoj su pale “dvije kapi kiše”, nazvana “olujom svih oluja”.

Prvo je ravnatelj DHMZ-a Ivan Čačić rekao da su članovi Crometea obični ljubitelji prognoze te da su zapravo nadrimeteorolozi koji uopće nisu ovlašteni davati službene prognoze. Crometeo tvrdi da su se građani uznemirili zbog DHMZ-a te traže ispriku ravnatelja Čačića zbog optužbi i uvreda. On pak ponavlja da nitko osim DHMZ-a i Državne uprave za spašavanje ne može davati ni interpretirati meteorološka upozorenja.

Ističe da je DHMZ državna ustanova i članica svih relevantnih svjetskih udruženja, dok je Crometeo tek obična udruga građana koji vole promatrati vremenske pojave. Čačić tvrdi da se Crometeo služi senzacionalizmom te da je počeo izmišljati imena ciklona. Dodao je da je “zagrebački ciklon Jakob” izmišljotina. Na pitanje je li onda i Pavle Kalinić, šef zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim intervencijama, prekoračio ovlaštenja, odgovorio je da zaključimo sami. Istaknuo je da nitko iz ovlaštenih institucija nije pozvao ljude da sklanjaju aute u javne garaže.

>>Izostalo nevrijeme pa nastala bura - Padaju optužbe, traže se isprike

>>Pavle Kalinić: Meteorolozi su promašili za samo 100 kilometara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije