Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijepori oko regija

Burić: Sram vas bilo, bezbožnici jedni iz Banskih dvora!

'10.11.2010., Zagrab - Na sjednici Hrvatskog sabora glavni drzavni odvjetnik Mladen Bajic podnio je izvjesce o radu Drzavnog odvjetnistva u 2009. Dinko Buric, saborski zastupnik HDSSB-a, u zestokoj ra
'Robert Anic/PIXSELL'
29.08.2012.
u 13:24

Ovakva podjela napravljena je, tvrdi, "samo zbog Zagreba i Zagrebačke županije koja prelazi 100 posto prosjek BDP-a, ali i dijelom zbog Varaždina na inzistiranje Radimira Čačića"

"Kuku nama uz ovakvu Vladu, porez dižu, a ništa ne znadu, Kukuriku isto ko' i prije, zna se, Slavoniju gleda ko' trinaesto prase...", stihovima iz narodnih pjesama ilustrirao je odnos hrvatske Vlade prema narodu dr. Dinko Burić, predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a pred novinarima u Osijeku govoreći o najnovijoj podjeli Hrvatske na dvije regije – Kontinentalnu i Jadransku.

– Sram vas bilo, bezbožnici jedni iz Banskih dvora! – poručio im je napominjući da je ovakva podjela napravljena "samo zbog Zagreba i Zagrebačke županije koja prelazi 100 posto prosjek BDP-a, ali i dijelom zbog Varaždina na inzistiranje Radimira Čačića".

– Ovo je isključiva odluka iz kuhinje Zorana Milanovića i Kukuriku koalicije. Briga EU kako će se Hrvatska podijeliti. Ova odluka nema nikakve veze sa željom da se započne s ravnomjernim razvojem. Ovo je jabuka razdora! – rekao je Burić napominjući kako je "ovo politika koja bogatima daje još više, a siromašnima uzima i mrvice sa stola".

Podjela je šokirala i zamjenika stranačkog predsjednika te aktualnog gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala.

– S ovakvom podjelom želi se reći kako su Slavonija i Baranja preko noći došli na 64 posto europskog prosjeka. Iz svega je vidljivo da je Plan 21 postao Prevara 21 jer je u tome planu pisalo kako će Hrvatska s tri tražiti podjelu na pet regija. Iz svega se jasno upućuje na to da se želi zaustaviti razvoj Slavonije i Baranje – rekao je on te dodao kako je Osijek i Osječko-baranjska županija povukla najviše sredstava iz pretpristupnih fondova sa svoja 222 projekta i 100 milijuna eura.

Istodobno je Stjepan Ribić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, kada je ugledao novu podjelu, to usporedio kao da se natječe u trčanju s Usainom Boltom.

– Slavonija i Baranja bile su na 36 posto BDP-a, a sada smo skočili za sto posto. Tako nam je preko noći umjetno porastao standard – kazao je on.

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:20 29.08.2012.

Ova Vlada i ovi bezboznici su elementarna politicka nepogoda koja unistava Hrvatsku drzavu, privredu i njen narod !! Ove SDP kukuriku mestaze treba ostraniti na bilo kakav nacin jer se bore protiv hrvatskog nacionalnog interesa , mladi im dizu po po proslavama tri prsta a oni poceli dijeliti Hrvatsku po njihovom, zelim im poruciti da je i Mile Martic crtao karte kao Grcic pa nije uspio !! Novca iz EU ce doci onoliko koliko ima zdravih projekata koje ce EU odobriti ; a ova podjela je SDP manipulacija !! SDP treba zamijeniti trecom politickom opcijom kojoj ce na celu biti Kujundzic a Buric i HDSSB sastavni dio trece politicke opcije ! Slazem se Buricu i podrzavam te !

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:22 29.08.2012.

Buric ima milion posto pravo,ali vrijeme je da se narod pozove na ulicu.U saboru im ne moze nitko nista jer imaju preveliku vecinu stecenu prevarom i jacinom nesposobnoscu.

OB
-obrisani-
13:53 29.08.2012.

odstupi kukuriku neradnonenarodna vlado

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije