Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beaković (HDZ):

Nezakonitosti u izboru ravnatelja centra Fortica

Beaković optužuje za namještanje natječaja
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
09.02.2018.
u 16:47

Beaković je rekao da će cijeli slučaj prijaviti županijskom Antikorupcijskom vijeću te da je već upozoravao da je natječaj namješten i prilagođen jednoj osobi

Županijski vijećnik HDZ-a Dinko Beaković u petak je na konferenciji za novinare ocijenio da su u postupku za izbor ravnatelja Centra za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice učinjene brojne nepravilnosti te je u ime Kluba HDZ-a zatražio smjenu Upravnog vijeća tog centra i županijske pročelnice za socijalnu politiku i mlade Dragice Marač te očitovanje župana Zlatka Komadine.

Beaković je rekao da će cijeli slučaj prijaviti županijskom Antikorupcijskom vijeću te da je već upozoravao da je natječaj namješten i prilagođen jednoj osobi, a da to potvrđuje i odluka Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s kraja siječnja da se natječaj poništi te da se u roku od 30 dana raspiše novi. Naveo je da sadašnja obnašateljica dužnosti ravnateljice nema potrebnu stručnu spremu te da u Centru radi 7 ili 8 osoba s odgovarajućom stručnom spremom, među kojima bi se mogao odabrati novi obnašatelj te dužnosti.

Pojašnjavajući tvrdnju da je natječaj bio namješten, Beaković je rekao da je napravljena svojevrsna kadrovska križaljka i zbrinjavanje nekoliko osoba, dodavši da je i na natječaju, odnosno u izboru ravnatelja prije četiri godine, također bilo puno nepravilnosti. Beaković je rekao da Klub HDZ-a od župana traži smjenu Upravnog vijeća zbog nepravilnosti pri izboru ravnatelja i pogodovanja određenoj osobi,  da traže smjenu pročelnice Marač budući da je to u njenoj nadležnosti te da očekuje da se očituje podržava li te nezakonite radnje ili se od njih ograđuje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije