Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaći proizvodi

Akcija 'Kupujmo hrvatsko' u Slavonskom Brodu

Kupujmo Hrvatsko (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
06.09.2013.
u 19:51

Akciji je po četvrti put zaredom pridružen i projekt “Vrijedne ruke“, a zajednički ga provode Ministarstvo poduzetništva i obrta, HGK i HOK s glavnim ciljem prepoznavanja i promicanja rada malih poduzetnika

SLAVONSKI BROD – Na Trgu Ivane Brlić Mažuranić i ove je godine Hrvatska gospodarska komora uspješno organizirala svoju dobro uhodanu akciju "Kupujmo hrvatsko", koju provodi već šesnaestu godinu za redom u gradovima širom lijepe naše. Akciji je četvrti put za redom pridružen i projekt “Vrijedne ruke“, a zajednički ga provode Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora s glavnim ciljem prepoznavanja i promicanja rada malih poduzetnika koji stvaraju nove proizvode čija provjerena kvaliteta i inovativnost pridonose održavanju tradicije i očuvanju kulturne baštine, te stvaranju identiteta domaćeg proizvoda. Kako je smisao akcije promicanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda i ciljani utjecaj na svijest potrošača da kupnjom hrvatskog pridonesu očuvanju i otvaranju novih radnih mjesta i tako razvijaju vlastitu domaću proizvodnju, na ovaj svojevrsni mali sajam tijekom današnjeg poslijepodneva odazvao se znatan broj izlagača i posjetitelja.

Svoje proizvode izložilo je više od stotinu domaćih proizvođača suvenira, prehrambenih, tekstilnih, keramičkih i brojnih drugih proizvoda. Njih tridesetak bilo je s područja Brodsko-posavske županije. Kao i svake godine, tako i ove , akciju "Kupujmo hrvatsko" svojim su dolaskom podržali građani, ali i brojne javne osobe iz gospodarskog i političkog života Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.

– S akcijom smo počeli prije 16 godina kada nam Europska unija još nije bila ni u primislima, a htjeli smo zaštititi gospodarske i nacionalne interese. Brojne naše generacije odgajane su s idejom kako su uvozni proizvodi mnogo bolji i kvalitetniji od domaćih, a sada čak 92 posto daje prednost hrvatskim proizvodima. Ove godine imamo prijavljeno čak 130 izlagača. Od toga je 30 s područja naše županije, a stotinjak iz ostalih dijelova Hrvatske. Zadovoljni smo odazivom izlagača, ali i s raznolikom strukturom ponuđenih proizvoda. Cilj ove akcije nije samo kupnja hrvatskih proizvoda. Bitno je i međusobno upoznati proizvođače. Akcija najviše koristi malim obrtnicima, daje im i mogućnost da se predstave hrvatskom tržištu te tako testiraju svoj proizvod, zadovoljno kaže Krešimir Rudec, tajnik županijske Gospodarske komore.  

>> U akciji 'Kupujmo hrvatsko' sudjelovalo preko stotinu izlagača

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije