Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREĆA ILI ZNANJE?

VIDEO Poljud u deliriju: Ovaj gol Livaje bit će jedan od najljepših u cijeloj sezoni

2. kolo Konferencijske lige: Hajduk-Tobol
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.07.2021.
u 12:24

I sam Livaja na tren je zastao, Ivušić nije mogao vjerovati što je ušlo, a poljudske tribine eksplodirale su u deliriju od emocija. Popeo se i Livaja na ogradu proslaviti ovaj eurogol s navijačima

U derbiju 2. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Poljud ispred 9500 gledatelja pobijedio Hajduk s 2:1, dok je u drugom nedjeljnom susretu Rijeka na Rujevici porazila Istru 1961 s 2:0. Hajduk je vodio na Poljudu, no Osijek je s dva gola uspio okrenuti rezultat izborivši drugu pobjedu na startu prvenstva, dok splitski sastav nakon dva kola još nema pobjede.

Marko Livaja u 63. minuti doveo je domaćine u vodstvo. Bio je to gol kakav nitko nije očekivao. Pogriješio je Lončar blizu centra, a Livaja se sletio po desnoj strani i gledao koga ima ispred gola za ubačaj. Tik što je došao do ruba igrališta i odlučio centrirati, lopta mu je prešla stopalo i dobila kontra rotaciju, što ju je preusmjerilo u gol na fenomenalan, neočekivan način iz mrtvog kuta.

I sam Livaja na tren je zastao, Ivušić nije mogao vjerovati što je ušlo, a poljudske tribine eksplodirale su u deliriju od emocija. Popeo se i Livaja na ogradu proslaviti ovaj eurogol s navijačima, a ubrzo su ga s nje skinule službene osobe. 

Ovaj će gol, bio on slučajan ili ne, zasigurno ostati upisan kao jedan od najljepših u ovoj sezoni HNL-a koja je tek krenula. Mnogi ga uspoređuju sa stranim imenima, Ronaldinhom, Messijem, ali nama je zamirisao na dobrog starog Baku Sliškovića. Što zbog boje dresa, što zbog mrtvog kuta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Livajin gol

No samo tri minute kasnije izjednačio je Mario Jurčevič, a pobjedu gostima donio je Marin Pilj u 87. minuti tako da je velika radost trajala tek kratko.

Dodajmo i  kako je Hajduk  sezonu otvorio remijem (2:2) na gostovanju kod Lokomotive, a potom je na Poljudu pobijedio Tobol s 2:0 u kvalifikacijama Konferencijske lige. Osijek je pak HNL otvorio pobjedom 3:0 protiv Šibenika, a u četvrtak odigrao je bez golova na gostovanju protiv poljskog Pogona.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
14:24 26.07.2021.

da li su svi bili u deliriju i nakon utakmice??????

SI
sisavac
13:34 26.07.2021.

svakog tjedna u europi padne par takvih golova. nekako se u splitu prebrzo i olako dolazi do delirija. ali jako teško i dugo izlaze iz krize. delirij je posebno stanje, knjige kažu slijedeće:

ET
etika
13:16 26.07.2021.

U cijeloj sezoni?? Pa radi se o 2. od koliko desetina kola? Nisam znao da je baba Vanga počela radit u medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije