Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Štrok

'Prvi susret finala Kupa bio je loš, a pravilo gola u gostima pokvarilo je nogomet. Znaju se pravila'

storyeditor/2024-05-20/PXL_050524_114103850.jpg
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
21.05.2024.
u 15:00

– Jesam, igrao sam u Dinamu i znam što je to, to vam je jednostavno – Dinamo. Za plave je okidač bio ispadanje iz Europe. Koliko god bismo svi mi rado da plavi traju u Europi što duže i odu što dalje, ipak su patili zbog toga ritma stalnih utakmica. Zato su se događale loše utakmice u prvenstvu. Te dvije pobjede nad Hajdukom u grotlu Poljuda znatno su dignule Dinamo.

U srijedu se igra posljednji veliki derbi ove nogometne sezone, na Rujevici će se u uzvratnoj utakmici finala kupa sučeliti Rijeka i Dinamo nakon što je u prvoj maksimirskoj utakmici bilo 0:0. Za ova oba kluba igrao je Hrvoje Štrok, Zagrepčanin iz Gajnica, ali prije ta dva kluba igrao je i u Zagrebu nakon što je počeo s nogometom u Jedinstvu, Vrapču i Ponikvama. I sa Zagrebom je osvojio 2002. godine naslov prvaka pod trenerskom palicom Zlatka Cice Kranjčara.

Možda odem na Rujevicu

– To će uvijek ostati u sjećanju, to se ne može zaboraviti. Kako sada stvari stoje, to je jedina titula Zagreba. Bilo je u povijesti tog kluba puno dobrih generacija, ali mi smo ispali zlatna generacija – rado se tih lijepih dana prisjetio Hrvoje Štrok koji je sad u Kustošiji, vodi juniore, prošao je rad s pionirima, kadetima, vodio je i dvije utakmice prvu momčad Kustošije.

– Dobro guramo, a vidim se u tom trenerskom poslu – dodao je Štrok.

Igrali ste u Dinamu i Rijeci, kako biste opisali život na u Maksimiru i tadašnjoj Kantridi?

– U Dinamo sam došao preko Zagreba što je bio nekakav normalni put, ja sam kao klinac sve prošao u Dinamu, da bih onda okolnim putom došao u prvu momčad plavih, to je ono što što svaki zagrebački dečko sanja. A u Rijeci sam igrao svoj najbolji nogomet, bilo je to pet sjajnih godina, imam još puno prijatelja tamo, ponekad odem do Rijeke.

GALERIJA Dinamo organizirao veliko druženje s navijačima

storyeditor/2024-05-20/PXL_050524_114103850.jpg
1/12

Možda ćete i u srijedu na tu finalnu utakmicu?

– Mislio sam možda ići ako uspijem pomaknuti trening, išao bih za svoj gušt.

U srijedu ta dva kluba igraju tu drugu finalnu utakmicu kupa, kako ste vidjeli prvu u kojoj nije bilo pogodaka?

– Meni je to bila O.K. utakmica, ipak je to finale kupa, a i pravilo gola u gostima malo je pokvarilo sam nogomet, svi su se čuvali. Ma, da si ne lažemo, bila je loša utakmica, ali sad imamo drugu i svi imaju svoje adute za taj susret, sad više nema skrivanja, sad netko mora dobiti, zabiti gol, osim ako opet ne bude 0:0 pa dođemo do udaraca s 11 metara – kaže nam Štrok.

Je li to pravilo gola u gostima doista sputalo momčadi?

– Pa je, ako ga prije nije bilo, ako ga nema po Europi, nije ni sad bilo potrebe za tim. Možda se stvarno se trebalo igrati na jednu utakmicu, ali na kraju, pa svi su odavno znali kakve su propozicije i onda to treba poštivati.

Ova druga utakmica između Rijeke i Dinama onda bi ipak trebala biti bolja ili opet možemo očekivati nekakav šahovski nogomet?

– Bit će i malo šaha, ipak se igra za trofej koji bi obje momčadi rado imale u svojim rukama. No, teško je limitirati Dinamo da u još jednoj utakmici ne zabije gol, a i Rijeka nema "kod" da se brani. No, ne očekujem da će baš "frcati" iskre od nogometa.

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je nedavno na Rujevici slavio iako je Rijeka bila bolja, plavi su tu zapravo došli gotovo do naslova.

– Je, to istina, ali neki put je nogomet takav, neću reći nepravedan, Dinamo je dobio s 2:1 i zaslužio, ali to vam je Dinamo, oni znaju pobjeđivati. Rijeka je tu izgubila naslov prvaka, ali prije toga je još važniji poraz doživjela od Lokomotive, nakon toga su znali da im dolazi Dinamo, da moraju pobijediti. Istina je da su odigrali jako dobro, ali Dinamo je više zabio i tu je kraj priče.

Okidač je bio ispadanje iz Europe

Jeste li mogli, nakon što je Lokomotiva isprašila Dinamo u Maksimiru s 3:0, pomisliti da će plavi na kraju osvojiti naslov prvaka?

– Jesam, igrao sam u Dinamu i znam što je to, to vam je jednostavno – Dinamo. Za plave je okidač bio ispadanje iz Europe. Koliko god bismo svi mi rado da plavi traju u Europi što duže i odu što dalje, ipak su patili zbog toga ritma stalnih utakmica. Zato su se događale loše utakmice u prvenstvu. Te dvije pobjede nad Hajdukom u grotlu Poljuda znatno su dignule Dinamo.

Kako se Rijeci dogodio taj pad?

– Svakoj se momčadi u nekom trenutku dogodi nekakav pad, a Rijeci se dogodio u najgorem trenutku. Po meni je njima utakmica sezone bila ta spomenuta s Lokomotivom, poslije im je došao Dinamo i pobijedio ih i ostali su bez prvenstva. Sad su zaredali s utakmicama bez pobjede.

Koliko to može utjecati na ovu utakmicu u srijedu?

– Naravno da može, kad ne pobijediš u pet utakmica zaredom (četiri poraza u prvenstvu i remi s Dinamom u kupu, nap.a.) riječ je o negativnoj seriji. No dobro, u posljednjim utakmicama Rijeka se odlučila za čuvanje igrača zbog ove utakmice s Dinamom u finalu kupa, ipak im je sad to utakmice sezone.

Za koga ćete navijati?

– Za nogomet – diplomatski će zaključiti danas 43-godišnji Hrvoje Štrok koji je osim sa Zagrebom, osvojio i naslov prvaka s Dinamom s kojim je osvojio i kup. A nije nevažno reći da je i triput osvajao naslov pobjednika legendarnog malonogometnog turnira Kutija šibica s Promotionplayom. 

 
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dugackino
dugackino
09:40 22.05.2024.

pravilo bez veze jer sada dimamu svako nerješeno odgovara osim nula golova a Rijeci samo pobijeda

Avatar MicroCube
MicroCube
15:35 21.05.2024.

HRT opet ne prenosi. To je drago mojoj ženi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije