Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARIŠIĆ OPET TRENIRA

Dalić emotivno: Ne bježim od odgovornosti, Brozović se vraća, a Rebić nije više špica!

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
19.06.2021.
u 14:13

Jučer je protivnik trčao više od nas i to dosta. Rezultat je taj koji ti stvara atmosferu, nama to treba. Na fizici se ne može više poraditi, nemamo što, ali psihički se moramo dići

Dan nakon utakmice s Češkom na Europskom prvenstvu, nakon prespavane noći, izbornik Zlatko Dalić se obraća medijima na press konferenciji iz Rovinja. 

- Moja cijela karijera, moj put, moj život je težak, ali ja od te borbe ne bježim, ne bježim niti od odgovornosti. Ja sam rekao već više puta da vjerujem u svoj stožer, ljude oko sebe, svoje igrače. Vjerujem da ova reprezentacija može dokazati da zna i da može proći dalje. Dragi Bog nam je dao još jednu šansu - rekao je emotivno Dalić pa nastavio konferenciju u kojoj su kolege novinari imali pun rafal pitanja.

- Moramo pokazati sami sebi da možemo, da se u utorak iskupimo. Moramo uložiti veći napor, ne dopustiti da se protivnik rastrči više od nas i ne izgubiti vjeru.

Zašto nikako ne možemo naći udarnih 11?

- Ja ne mijenjam zato što volim mijenjati. Mijenjam zato što tražim najbolje. Morat ćemo napraviti 2-3 promjene sigurno, naći svježe igrače koji će donijeti trku i agresivnost. Kad smo izbacili Brozovića htjeli smo ubaciti igrača gore kako bismo bili s više igrača bili u završnici. S Kramarićem, Perišićem i Brekalom smo htjeli napraviti tu završnicu, nije nam to uspjelo. Brozović se sigurno vraća u reprezentaciju. Bez njega smo malo dobili, a puno izgubili. Barišić se vraća danas treninzima pa ćemo vidjeti u kakvom je stanju za igru.

Zašto ne igra više Nikola Vlašić?

- Došao je bez utakmica i s ozljedom koljena. Stoga smo ga koristili s klupe. Kada je u punoj spremi, sigurno je jedan od naših najboljih igrača, kakav je bio u kvalifikacijama.

Rebić  i dalje u špici?

- Ne. To će sigurno biti promjena. Premalo ulazaka u prostor, šansa koja se stvori mora se zabiti, ne možemo stvarati pet šansi. To se mora riješiti. 

Bradarić umjesto Gvardiola?

- Ne slažem se da nije bio dobar na lijevom beku. Ako čovjek igra 30 utakmica u državnom prvaku na toj poziciji, znači da je to to. Bradarić je tu, ali mislim da nisam imao razloga da mijenjam Gvardiola i da tražim nekog trećeg igrača. Pogotovo zato što Bradarić zadnja 3-4 mjeseca nije igrao u Lilleu, samo je ulazio po pet minuta. Ja mislim da je Gvardiol dobro odigrao i ne slažem se s konstatacijama da nije dao koliko je trebao. 

Bi li bilo bolje da igra više igrača iz istog kluba, recimo Dinama, koji se poznaju? Oršić, Petković, Ivanušec?

- Ne gledam tko je iz kojeg kluba. Gledam ono što mi treba i što je na treningu. Podsjećam da smo došli na ove pripreme sa 7-8 ozlijeđenih igrača, ali ne želim tražiti alibije. Na kraju, ja sam taj koji bira tih 11 i ja preuzimam odgovornost.

Modrić ispod svoje razine

- Luka je dobio nagradu najboljeg igrača utakmice. Slažem se da se potrošio na ovoj poziciji, možda je u nekim situacijama pogriješio, ali je imao jako puno teških zadataka i u fazi obrane i puno trke. Ali ja se slažem da je on bio igrač utakmice i mislim da je bio spreman.

Sudac je dodao tri minute nadoknade na kraju pa svirao kraj dok je na semaforu bilo 2:40. Je li nas tu zakinuo?

- Ne volim komentirati sudačke odluke, ali mislim da smo zakinuti s onim penalom. Sudac je dečkima objašnjavao da Lovren nije igrao oprezno. Pa ne može on skočiti s rukama uz tijelo. S druge strane sviran je kraj prije vremena, ali nije nama sudac kriv što smo izgubili - rekao je izbornik. 

- Jučer je protivnik trčao više od nas i to dosta. Rezultat je taj koji ti stvara atmosferu, nama to treba. Na fizici se ne može više poraditi, nemamo što, ali psihički se moramo dići.

Općenito, o igri Hrvatske, izbornik je rekao:

- Naravno da nisam sretan ni zadovoljan niti se osjećam komforno. Nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i htio. Ne igramo dobro. Nije ono što sam mislio, što je bila ideja kad sam počeo pripreme, ali dobili smo zadnju šansu da popravimo to u zadnjem kolu grupne faze i pobjedom se plasiramo dalje. Samo o tome moramo razmišljati, podići atmosferu koliko možemo i biti pozitivni. Ali jako dobro sam svjestan da ovo nije Hrvatska kakvu ja želim - rekao je Dalić i dodao:

- Neću tražiti krivce pojedinačno niti mi je to posao. Nismo kompaktni, pogotovo to nismo bili u prvom poluvremenu. Jako loše ušli smo u utakmicu. Sedam, osam igrača došlo je nakon ozljeda iz klubova i nismo se uspjeli složiti. Ideja mi je bila potpuno drugačija. Loše prvo poluvrijeme, protivnik je bio brži na lopti, ali nisu nam složili šansu. Dobili smo gol iz penala koji po meni uopće nije bio. Lovren nije imao namjeru udariti igrača, nego skakao na loptu kao što i inače skače. Nakon toga imali smo šansu Rebića, ranije i onaj korner za Perišića. U drugom poluvremenu bili smo bolji, ali ne dovoljno za pobjedu. Česi su imali taj penal, a nama se nije vratilo kroz zicer.

Gdje biste sad svrstali reprezentaciju?

- Tamo gdje i jesmo. Tu smo, nismo se nametnuli. To nije Hrvatska koja ohrabruje, kakva bi trebala biti. Mi nismo sad na nivou, ali imamo šansu popraviti se u utorak i pobjedom bismo išli dalje. Ali nemamo puno stvari za koje se baš možemo uhvatiti. Sad smo u borbi za najboljih 16.

POGLEDAJTE VIDEO: Zekić  i Besek nakon Češke

Komentara 105

GA
GandalfovBrat
14:20 19.06.2021.

zadnjih 15 utakmica govoriš da moramo nešto mijenjati, da nismo pravi, da se treba popraviti, da treba ući pravo u utakmicu... volim reprezentaciju i uvijek sam optimist ali dalić je stvarno sve kredite potrošio. nešto u ekipi ne štima. šime se vuče ko mazga do lopte da izvede aut a modrić mu se dere ajde šime brže... i stalno si nešto nervozno gestikuliraju. toga prije nije bilo

Avatar GeniKameni
GeniKameni
15:24 19.06.2021.

Nema dovoljno zelje i agresije, igra se da se ne primi gol a ne da se zabije, i zato Hrvatska ima jedan bod poslije dvije utakmice. Cesi su nas napadali visoko, vec na 25-30 metara od naseg gola, nisu dozvoljavali ni da loptu iznesemo izvan nase polovice igralista... a nasi su svi na svojoj polovici cim Cesi dodju u posjed lopte! Onih par hrvatskih kontri iz kojih je nesto moglo biti, dva hrvatska igraca na 4-5 ceskih! Ne moze se nikoga pobijediti bez preuzimanja barem malo rizika. Zato se Hrvatska muci cak i protiv Cipra i Malte! A ima tu dobrih igraca, treba ih samo malo "prodrmati", izvuci ih iz te letargije, posloziti ih pravilno i reci im da je cilj igre postici barem jedan gol vise od protivnika a ne primiti gol manje... Hrvatska vise ne napada, ne kreira akcije koje mirisu na gol, sve se svodi na inspiraciju i "bljesak" nekog pojedinca a to je gubitnicki put. Mislim da je Dalic potrosio sav kredit koji mu je donijelo drugo mjesto na SP-u u Rusiji. Zvuci mi inteligentno i stalozeno, pa ne razumijem kako ne shvaca da je doslo vrijeme da casno odstupi? A odstupiti je trebao vec poslije onog poraza od Slovenije u kvalifikacijama za SP.

BA
Bajs
14:16 19.06.2021.

Nije ti dragi Bog dao jos jednu sansu nego UEFA koja je format turnira sa 16 prosirila na 24 reprezentacije, inace bi vec pakirali kofere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije