Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE KOJI JE NAJLJEPŠI

Na ponos nacije: Modrićev gol među najljepšima, iza sebe ostavio i Cristiana

14.07.2021.
u 19:29

Modrić se tim golom upisao u povijesti "vatrenih" kao najstariji hrvatski strijelac na europskim prvenstvima. Pogodak je postigao sa 35 godina i 286 dana

Pogodak češkog napadača Patrika Schicka s centra u susretu protiv Škotske proglašen je najljepšim golom proteklog europskog prvenstva, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA), dok je pogodak Luke Modrića zauzeo treće mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro o Euru

Nakon što su Česi u 52. minuti oteli jednu loptu i krenuli u kontru, Schick je pucao sa sredine igrališta prebacivši neopreznog vratara Davida Marshalla. Napadač Bayer Leverkusena je pucao sa 45.4 metara što je službeno najdalja zabilježena udaljenost s koje je postignut pogodak na EURO-u.

O pobjedniku su odlučivali navijači svojim glasovima na službenoj stranici UEFA-e između 10 golova koje je izabrala Uefina tehnička komisija.

Schickov gol dobio je gotovo 800.000 glasova, na drugom mjestu je pogodak francuskog veznjaka Paula Pogbe protiv Švicarske, dok je Luka Modrić bio treći s pogotkom postignutim Škotskoj.

Euro 2020 Package File photo dated 22-06-2021 of Croatia's Luka Modric scores their side's second goal of the game during the UEFA Euro 2020 Group D match at Hampden Park, Glasgow. Issue date: Saturday July 10, 2021. Owen Humphreys Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Owen Humphreys/PA Images/PIXSELL

Modrić je u 62. minuti zabio pogodak za 2:1. Bilo je to remek-djelo, udarac vanjskom stranom kopačke uz samu stativu.

Modrić se tim golom upisao u povijesti "vatrenih" kao najstariji hrvatski strijelac na europskim prvenstvima. Pogodak je postigao sa 35 godina i 286 dana. Dodajmo i kako je Modrić najmlađi strijelac Hrvatske na EP-ima. Na EURO-u 2008. protiv Austrije je zabio gol sa 22 godine i 273 dana.

Na četvrtom mjestu je pogodak talijanskog napadača Lorenza Insignea protiv Belgije u četvrtfinalu, a u TOP 5 je i gol Portugalca Cristiana Ronalda protiv Mađarske.

POGLEDJATE VIDEO: Ivan Zidarević najavio ustavnu tužbu zbog zabrane homoseksulacima da daruju krv

Komentara 1

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
20:13 14.07.2021.

Bravo Luka! I bio je prekrasan gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije