Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SE PREDALA

Poznata Hrvatica živjela je svoj san, ali je strašna nesreća sve promijenila. Evo gdje je danas

Zagreb: Bivša stolnotenisačica Sandra Paović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
23.04.2022.
u 09:14

Zajedno s klupskim kolegicama, a tada je igrala u Francuskoj, vozila se kombijem prema pariškom aerodromu Orly kada je njen menadžer, čovjek za volanom, na trenutak zaspao i zauvijek promijenio njen život.

Naša sjajana stolnotenisačica Sandra Paović (38) sa samo 26 godina morala je prekinuti karijeru. Doživjela je tešku ozljedu u prometnoj nesreći iz koje je jedva izvukla živu glavu.

Zajedno s klupskim kolegicama, a tada je igrala u Francuskoj, vozila se kombijem prema pariškom aerodromu Orly kada je njen menadžer, čovjek za volanom, na trenutak zaspao i zauvijek promijenio njen život. Jer, nakon prevrtanja kombija, Sandra je završila s teškim ozljedama unutarnjih organa i kralježnice, što je značilo i kraj njenih olimpijskih snova.

– U to prvo vrijeme svakakve vam misli prolaze glavom, ali sam se vrlo brzo pribrala te mi je mentalitet sportaša i borca brzo preuzeo i preplavio i dušu i tijelo. Nisam imala vremena za samosažalijevanje jer sam se morala usredotočiti na ciljeve, a moj prvi i tada jedini cilj bio je prohodati. No, morala sam ići redom i naučiti biti strpljiva. Morala sam prvo odrađivati male ciljeve, poput ponovnog učenja držanja vilice i sličnih stvari koje čovjek nesvjesno svakodnevno izvodi... - rekla je jednom Sandra.

>> Pogledajte kuću Sandre Paović

Zagreb: Bivša stolnotenisačica Sandra Paović
1/11

Iz takve depresivne situacije Sandra se izdigla i iznimnom snagom volje oporavila do mjere da je 2016. u Riju postala paraolimpijska pobjednica. No, zbog neprestanih bolova morala je okončati i paraolimpijsku karijeru.

– Ja sam tijekom cijelog procesa priprema i igranja imala jake bolove i oni su razlog zbog kojeg sam morala reći stop igranju. Svako pretjerano naprezanje, svaki pokret, izazivali su jaku bol i bilo je vrijeme da se odmorim - pojasnila je.

Sandra Paović i njezin suprug Daniel Lazov danas žive u zagrebačkom Jarunu u prekrasnoj kući od 270 m2. Fotografije njihovog doma pogledajte u priloženoj galeriji.

Sandra se morala ostaviti stolnog tenisa i danas je motivicijska govornica za tvrke, sportaše i učenike. No, tu nije kraj. Sa suprugom otvara vrtić, salon za uređenje i hotel za pse. A za sve je "kriv" njihov ljubimac Rocky, francuski buldog koji im je dao ideju za biznis.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije