Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FUTSAL FINALE

Spektakl u Domu sportova! Dinamo lovi drugi naslov prvaka. Evo kako do ulaznica

Futsal Dinamo porazio Futsal Pulu i plasirao se u finale
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
03.05.2024.
u 07:00

Hrvatska će i sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a predstavljat će nas finalisti doigravanja za prvaka HMNL, Futsal Dinamo i Olmissum

Futsal Dinamo i omiški Olmissum igraju večeras (20.15 sati, dvorana II Doma sportova) prvu utakmicu finala doigravanja za prvaka Hrvatske. Zanimljivo je da su ove dvije momčadi i lani igrale u finalu, a uspješniji je bio Dinamo, koji je tako osvojio prvi povijesni naslov. Ove sezone ova dva kluba već su triput igrala međusobno. U prvenstvu je Dinamo dvaput dobio – 6:1 u Zagrebu i 2:1 u Omišu, a slavio je i u Superkupu, nakon izvođenja kaznenih udaraca. U lanjskom finalu bilo je 3:1 u seriji za Dinamo, koji je zadnje dvije utakmice u Zagrebu dobio sa 6:2 i 3:1. Finalna serija igra se na tri pobjede. Prve dvije utakmice igraju se u Zagrebu (petak i ponedjeljak), a treća i potencijalna četvrta u Omišu (10. i 12. ili 13. svibnja). Ako ni nakon četiri finalne utakmice Hrvatska ne dobije prvaka, odlučujuća peta utakmica igrala bi se u Zagrebu.

– Nadam se istom ishodu kao prošle sezone, punoj dvorani i da ćemo obraniti naslov prvaka Hrvatske. Sve ćemo napraviti za taj cilj. Omišane poznajemo, ali poznaju i oni nas. Naši navijači daju nam veliki vjetar u leđa, vjerujem da će i ovog puta biti naš šesti igrač na parketu. Pozivam sve naše navijače i sve ljubitelje futsala da dođu na finale i ponovno naprave spektakl – rekao je Matija Đulvat, trener Dinama.

VIDEO Proslava navijača Futsal Dinamo

Plavi su na putu do drugog finala u nizu izbacili Torcidu s 2-1 u pobjedama i Futsal Pulu s 3-1. Dok Dinamo lovi svoj drugi naslov prvaka, Olmissum se nada trećem. Od ulaska u HMNL prije pet godina, ovo je četvrti put da Omišani igraju finale prvenstva. Olmissum je u četvrtfinalu s 2-0 u pobjedama nadvisio Novo Vrijeme, a u polufinalu Square s 3-1 u pobjedama.

– Pobijediti aktualnog prvaka koji ima prednost domaćeg terena bit će velik izazov za nas. Idemo prema Zagrebu hrabro i sa samopouzdanjem koje smo prikupili na našem putu. Svjesni smo težine zadatka, ali vjerujemo u našu snagu. Sanjali smo velike stvari ove sezone i nikad se nismo bojali neuspjeha. Bit će tako i ovaj put – rekao je Frane Despotović, trener Omišana.

Ulaznice za prve dvije utakmice finala dostupne su na online platformi CoreEvent, u BBB Fan Shopu u Ilici 37, u CB Pointu i CB Jet Staru, a na dane utakmice prodavat će se i na blagajni Doma sportova II s početkom u 18.45 u petak, odnosno 17.45 u ponedjeljak. Cijena ulaznice je sedam eura, a ulaz za sve navijače rođene nakon 2012. je besplatan.

Hrvatska će i sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a predstavljat će nas finalisti doigravanja za prvaka HMNL, Futsal Dinamo i Olmissum. Bit će to tako treća uzastopna sezona u kojoj će nas u najelitnijem europskom klupskom natjecanju predstavljati dva kluba. Već sada se zna i da će u sezoni 2025./2026. drugog predstavnika u Ligi prvaka imati Ukrajina, dok će samo prvak Hrvatske u toj sezoni ostvariti plasman u ovo natjecanje.

GALERIJA Futsal Dinamo u rapsodiji ponizio Torcidu 6:0 i izborio polufinale

Futsal Dinamo porazio Futsal Pulu i plasirao se u finale
1/10

Komentara 1

CA
Catalonia
13:52 03.05.2024.

Ajmo Dinamo💪🔵

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije