Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLORY 50 CHICAGO

Ponovni susret Groenharta i Grigoriana nakon prošlogodišnjeg kontroverznog meča, turnir top teškaša

GLORY 50 CHICAGO
Foto: Fight Channel
15.02.2018.
u 16:42

Izravni prijenos Glory 50: Chicago pratite ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu, 17. veljače od 05:00h!

Elitna kickboxing organizacija Glory 2018. godinu otvorit će jubilarnom 50. priredbom u Chicagu koju će predvoditi meč za titulu velter kategorije. Murthel Groenhart i Harut Grigorian ponovno će se susresti nakon prošlogodišnjeg kontroverznog meča, a iste večeri vidjet ćemo i napeti turnir četvorice koji će odrediti novog izazivača u teškoj kategoriji!

Izravni prijenos Glory 50: Chicago pratite ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu, 17. veljače od 05:00h!

“Predator” u obrani pojasa, Grigorian želi poravnati račune

Prvak u velter diviziji Murthel “Predator” Groenhart (67-22-3, 38 KO) vraća se u Chicago gdje je u kolovozu prošle godine oduzeo pojas Cedricu Doumbeu. A poziciju izazivača i napad na Doumbeovu titulu osigurao je svladavši upravo Haruta Grigoriana (46-11, 32 KO), protiv kojega će prvi put braniti pojas prvaka.

Taj dvoboj, održan na Glory 42 priredbi u Parizu, ostao je zapamćen po kontroverznoj završnici o kojoj se pričalo danima. Grigorian je te večeri nakon samo pola minute druge runde jednostavno okrenuo leđa Groenhartu i krenuo prema svom kutu, bez da je išta pokazao ili rekao. “Predator” je to iskoristio te ga istog trenutka nokautirao.

No armenijsko-belgijski borac brzo je isprao okus tog neugodnog poraza te je na Glory 44 priredbi izborio poziciju izazivača u turniru četvorice i sada je dobio konačnu priliku za napad na pojas. Ovo će inače biti njihov treći susret, ako uračunamo K-1 meč iz 2012. godine. I tada je Groenhart izašao kao pobjednik.

Pred dvojcem je intrigantni revanš u Gloryjevom ringu u koji Groenhart samopouzdano ulazi s namjerom da potvrdi da je trenutno najbolji u svojoj diviziji, a Grigorian želi ispraviti svoj pogrešan potez iz prošlog susreta. Stoga nam glavna borba večeri donosi pravi vatromet udaraca!

Velteraši Abraham i Watson-Smith u co-main eventu

Co-main event donosi još jedan velteraški obračun u susretu dvojice boraca s domaćeg terena. Jedanaesto rangirani Richard “Maximus” Abraham (12-5, 4 KO) dočekat će Malika Watson-Smitha.
Abraham se na Glory 44 priredbi konačno vratio na pobjedničke staze. Nakon što je nanizao dva poraza, svladao je Daniela Moralesa i sada broji ukupno pet pobjeda u Gloryjevom ringu.
Malik Watson-Smith (59-23, 36 KO) novo je ime u Gloryjevom rosteru, a dolazi s velikim Muay Thai iskustvom, s obzirom na to da je proteklih pet godina proveo na treninzima i natjecanjima na Tajlandu. Sada se vraća u svoj Chicago kako bi se pokazao u najboljem svjetlu u Glory debiju.

Turnir četvorice za mjesto izazivača u teškoj kategoriji

Večer će nam donijeti i idućeg izazivača u teškoj diviziji. Turnir četvorice okupit će trojicu top 5 teškaša, Benjamina Adegbuyija, D’Angela Marshalla, Guta Inocentea i Juniora Tafe, mlade nade koja želi izboriti svoje mjesto među najboljima u kategoriji.

Svakako najzvučnije ime u tom nizu je Benjamin Adegbuyi (28-5, 16 KO), prvorangirani izazivač i dvostruki pobjednik Gloryjevih teškaških turnira. Rumunj je ukupno u karijeri ubilježio 28 pobjeda i samo 5 poraza, od kojih su dva stigla kada je napadao titulu nedodirljivog vladara teške kategorije, Rica Verhoevena, dok je posljednji poraz doživio od Guta Inocentea. Ovaj put će pokušati doći i do svoje treće prilike za napad na Gloryjevo “zlato”, a i nada se da će se u finalu turnira ponovno obračunati s Inocenteom i osvetiti poraz. Prema tome, čeka nas jedan od najuzbudljivijih turnira četvorice!

Adegbuyi će u polufinalnom meču odmjeriti snage s još jednim teškašem koji traži osvetu poraza od Inocentea. D’Angelo Marshall (17-2, 9 KO) je nakon tog poraza upisao tri pobjede u nizu i u ovaj meč ulazi kao trećerangirani Gloryjev teškaš.

Petorangirani Brazilac Guto Inocente (34-8, 17 KO) svoj je najveći uspjeh u karijeri ubilježio na Glory 43 priredbi šokiravši favoriziranog Adegbuyija svladavši ga podijeljenom sudačkom odlukom. Inocente je inače bivši UFC i Strikeforce borac koji od 2016. uspješno nastupa u Gloryju, o čemu svjedoči i njegovih pet pobjeda i samo jedan poraz, onaj od Jamala Bena Saddika. Među borcima koje je svladao su i velika imena poput Briana Douwesa i Hesdyja Gergesa.

Inocente će odmjeriti snage s 21-godišnjim talentom Juniorom Tafom (18-1, 13 KO) kojeg čeka najveći ispit u karijeri. Ovaj sjajni nokauter i pulen UFC-ovog teškaša Marka Hunta svoj je debi odradio u listopadu prošle godine na Gloryjevoj priredbi u Kini. Za pobjedu su mu bile dovoljne samo 94 sekunde unutar kojih je tri puta u nokdaun poslao svog protivnika. Nakon toga je odmah poželio Inocentea za protivnika, a tu želju mu je Glory i ostvario.

Izravni prijenos Glory 50: Chicago pratite ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu, 17. veljače od 05:00h!

“Killer Kid” vs. “Bad News” u Superfight Series dijelu

Superfight Series dio priredbe emitirat će se naknadno na Fight Channelu, a donosi sjajan meč za titulu u lakoj kategoriji. Prvak “Killer Kid” Sitthichai Sitsongpeenong (118-30-5, 32 KO) vraća se u Gloryjev ring nakon gotovo godinu dana, a u svojoj trećoj obrani pojasa susrest će se s opasnim izazivačem Christianom Bayom.

Otkada se priključio Gloryjevom rosteru 2015., Sitthichai je upisao sedam pobjeda, uključujući dva osvojena turnira četvorice te dvije obrane pojasa. Jedini tko mu je uspio nanijeti poraz je Robin van Roosmalen, no u brzom revanšu se uspio osvetiti i preoteti mu pojas!

Ovom 26-ogodišnjem Tajlanđaninu koji je rangiran kao najbolji pound-for-pound borac svijeta u svojoj diviziji suprostavit će se također 26-ogodišnji Christian “Bad News” Baya (60-5-1, 35 KO). Iskusni i žilavi borac iz Angole debitirao je u Gloryju krajem 2016. i otada ne zna za poraz, a priliku za napad na titulu dobio je nakon ekspresne pobjede nokautom nad Samo Petjeom. Baya je i ovaj put najavio da će “donijeti loše vijesti” svom protivniku, a hoće li uspjeti u tome, saznat ćemo u glavnoj borbi uvodnog dijela priredbe.

Glory 50: Chicago (izravni prijenos na Fight Channel PPV-u)

Murthel Groenhart (c) vs. Harut Grigorian – meč za titulu
Heavyweight Tournament Final Bout: TBA vs. TBA – finale teškaškog turnira
Richard Abraham vs. Malik Watson-Smith
Benjamin Adegbuyi vs. D’Angelo Marshall – polufinale teškaškog turnira
Guto Inocente vs. Junior Tafa – polufinale teškaškog turnira

Superfight Series

Sitthichai Sitsongpeenong (c) vs. Christian Baya – meč za titulu
Haze Wilson vs. Anthony McDonald
Omar Moreno vs. Casey Greene
Daniel Morales vs. Omari Boyd
Diego Llamas vs. Justin Houghton

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije