Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeti okršaj

Glory 48 u New Yorku donosi obračun za pojas privremenog prvaka u perolakoj kategoriji i kickboxing debi UFC veterana Thiaga Silve!

Glory 48
Foto: Fight Channel
27.11.2017.
u 10:52

Izravni prijenos Glory 48: New York pratite na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu, 2. prosinca od 04:00h iza ponoći.

The Theater u Madison Square Gardenu u New Yorku bit će domaćin 48. priredbe elitne kickboxing promocije Glory. Večer nam donosi uzbudljiv obračun između Kevina VanNostranda i Anvara Boynazarova za privremenu titulu u perolakoj kategoriji, a vidjet ćemo i debi Thiaga Silve u Gloryjevom ringu!

Izravni prijenos Glory 48: New York pratite na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu, 2. prosinca od 04:00h iza ponoći.

Robin van Roosmalen ozlijeđen, ulog je pojas privremenog prvaka u perolakoj kategoriji

S obzirom na to da će aktualni prvak perolake kategorije Robin van Roosmalen duže vrijeme biti “izvan pogona” zbog teže ozljede oka koju je zadobio braneći pojas prvaka na Glory 45 priredbi, ovog će puta u New Yorku ulog biti privremeni pojas prvaka perolake kategorije.

A napeti okršaj između Kevina VanNostranda koji će na domaćem terenu dočekati Anvara Boynazarova iznjedrit će privremenog prvaka koji će odmjeriti snage s van Roosmalenom čim se Nizozemac oporavi od ozljede.

Amerikanac Kevin VanNostrand (16-1, 11 KO’s, 4-1-0 Glory) trenutno je šestorangirani Gloryjev borac pero divizije, a svoju je ulaznicu za poziciju izazivača izborio u srpnju nastupom na Gloryju 43 na kojem je osvojio turnir izazivača u perolakoj kategoriji. Tada je pokazao sjajni borilački arsenal kojim raspolaže. Nakon tehničkog nokauta Moa Abdurahmana u polufinalu, u finalu je svladao visoko rangiranog Giga Chikadzea u revanšu u kojem je osvetio jedini upisani poraz u profesionalnoj karijeri.

VanNostrand se prvotno trebao susresti s francusko-marokanskim borcem Abdellahom Ezbirijem koji je osigurao napad na titulu perolake kategorije pobjedom na turniru na Gloryjevoj posljednjoj priredbi u Lyonu, ali zbog zadobivenih ozljeda mjesto je prepušteno borcu kojeg je Ezbiri savladao u finalu, Anvaru Boynazarovu.

Uzbekistanac Anvar Boynazarov (91-23-2, 53 KO’s, 2-2-0 Glory), iako se nije okrunio titulom pobjednika turnira u Lyonu, iste večeri briljirao je u polufinalu turnira nokautiravši Fabia Pinca brutalnim left-hookom. Time je osigurao bonus za nokaut večeri, a ne sumnjamo i nominaciju za nokaut godine!

VanNostrandov jedinstveni stil mnogim je protivnicima izazivao probleme, no to čini se nimalo ne zabrinjava trenutno četvrtorangiranog Boyzanarova koji je poručio da je najjači udarač u diviziji i da “planira prebiti VanNonstranda, a potom i van Roosmalena”. Tko će izaći kao konačni pobjednik nakon 5 rundi, doznat ćemo 2. prosinca!

 

Kickboxing debi Thiaga Silve u co-main eventu

Prelazak MMA boraca u kickboxing, poput uspješnog Guta Inocentea, ili ne baš uspješnih prebjega Pata Barryja i “Big Foota” u Glory, nisu neka novost stoga ni ovog puta nećete ostati zakinuti za akciju MMA boraca u Gloryjevom ringu.

Tako je nedavno odjeknula vijest da su UFC veterani Chris Camozzi i Thiago Silva novo pojačanje Gloryjevog rostera. Camozzi će debitirati u Superfight Series dijelu večeri, dok je sunaslovna borba u glavnom dijelu programa u Madison Square Gardenu pripala bivšem UFC borcu i MMA veteranu, Brazilcu Thiagu Silvi. Silva će svoj kickboxing debi odraditi u poluteškoj kategoriji protiv Teksašanina Johna Kinga (7-4-1, 3 KO, 0-0-0 Glory), još jednog MMA borca koji debitira u Gloryju.

Thiago Silva (20-6-2 MMA, 0-0-0 Glory) je bio član UFC-ovog rostera od 2007. do 2013. godine, a otkaz je dobio unatoč dvije uzastopne pobjede i to zbog svog agresivnog ponašanja izvan Oktogona koje je u konačnici dovelo do njegovog uhićenja. MMA karijeru nastavio je nastupajući u različitim promocijama, a ove godine je odradio tri nastupa za ACB. Njegov MMA omjer trenutno broji 20 pobjeda, šest poraza i 2 ‘no contesta’, a čak 16 borbi završio je prekidom.

Kvalifikacijski turnir u srednjoj kategoriji

Glory 48 također će ugostiti kvalifikacijski turnir u srednjoj kategoriji, a pobjednik istog osigurat će ulaznicu za turnir izazivača.

U kvalifikacijama u srednjoj kategoriji gledat ćemo Waynea Barretta (6-5-0, 4 KO’s, 5-5-0 Glory), Gloryjevog veterana u dugoočekivanom povratku u ring nakon gotovo dvije godine. Barrett će ukrstiti rukavice sa sedmorangiranim Robertom Thomasom (9-5-0, 5 KO’s, 3-4-0 Glory), Kanađaninom koji je u kolovozu na Glory 44 priredbi odnio bonus za nokaut večeri deklasiravši Warrena Thompsona. Inače dvojac Barrett – Thomas već se susreo na Glory 27 priredbi u veljači 2016. kada je Barrett slavio sudačkom odlukom.

Amerikanac Matt “The Butcher” Baker (21-5-0, 10 KO’s, 1-0-0 Glory) odmjerit će snage s Mikeom Lemaireom (18-4-0, 8 KO’s, 3-4-0 Glory), Muay Thai specijalcem francuskog podrijetla koji je trenutno rangiran kao 12. borac srednje divizije.

Izravni prijenos Glory 48: New York ne propustite na Fight Channel PPV-u u noći s petka na subotu, 2. prosinca od 04:00h iza ponoći.

Glory 48: New York

Kevin VanNostrand vs. Anvar Boynazarov – za privremenu titulu prvaka perolake kategorije

Finale kvalifikacijskog turnira u srednjoj kategoriji: Winner of Bout A vs. Winner of Bout B

Thiago Silva vs. John King

Wayne Barrett vs. Robert Thomas – polufinale kvalifikacijskog turnira u srednjoj kategoriji

Mike Lemaire vs. Matt Baker  – polufinale kvalifikacijskog turnira u srednjoj kategoriji

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije