Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Kostelić

Ideja za skijanje od katedrale do Manduševca je spektakularna, a ja se ne opraštam u Zagrebu!

14.02.2006.,Torino,Italija - ZOI Torino 2006 ,Setstriere. Muska kombinacija. Ivica Kostelic osvojio je srebrnu medalju u kombinaciji. Ivica u zagrljaju i suzama s Janicom. Photo Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
20.11.2016.
u 12:59

Da nisu otkazane utrke Svjetskog kupa u Lake Louiseu, Ivica bi letio preko Atlantika, a ovako će put austrijskog ledenjaka Mölltalera

Ideja o skijaškoj stazi od 150 metara između Zagrečake katedrale i Manduševca, i to u vrijeme održavanja utrke Svjetskog kupa na Sljemenu, jako se svidjela našem najboljem skijašu Ivici Kosteliću:

– Ideja je spektakularna. Daj bože da taj jedinstveni događaj uspije.

Jeste li to potaknuli vi, Kostelići?

– Nije to poteklo od nas. Ne znam čija je ideja, ali je jako dobra. Rado bih se i sam spustio. Dobra je to fora. Trebali bi biti pozvani svi pobjednici Svjetskog kupa, a među njima smo i Janica i ja.

Spetakularna pozornica

Nije li to spektakularna pozornica i za mogući oproštaj sportaša koji će u srijedu, opet na snijegu, proslaviti 36. rođendan?

– Ha-ha, vi se scenarijem mojeg oproštaja bavite već neko vrijeme, a ja ga još nemam. Još ne razmišljam o tome i siguran sam da mi nastup na Sljemenu neće biti posljednja utrka u karijeri.

Da nisu otkazane utrke Svjetskog kupa u Lake Louiseu, Ivica bi letio preko Atlantika, a ovako će put austrijskog ledenjaka Mölltalera.

– Ostajemo u Europi do početka prosinca, a potom idemo u Kanadu gdje bih trebao voziti osam Nor Am utrka u svim disciplinama osim u veleslalomu.

Kada ćemo ga prvi put vidjeti u nekoj od ovosezonskih utrka Svjetskog kupa?

– To bi trebala biti superkombinacija u Santa Katarini 29. prosinca, nakon čega bi uslijedio slalomski nastup u Zagrebu.

Za razliku od prijašnjih godina, sestra Janica više s njim ne putuje jer gradi karijeru sportske administrativke. Je li ga iznenadio taj njezin novi životni smjer?

– Nikad nisam Janicu tako zamišljao, no nisam iznenađen što su joj ponudili da bude pomoćnica ministra za sport, a sada i čelnica Središnjeg državnog ureda.

Janica me pitala za mišljenje

Ima li Janica liderskih osobina?

– Ima, itekako. Osim toga, drago mi je da je vrhunska sportašica na čelu tog ureda.

Ipak, ni ovaj put nije zaobišla brata kada je trebalo posavjetovati se o premijerovoj ponudi?

– Uvijek me pita za mišljenje. Rekao sam joj da je pozicija teška, da nosi veliku odgovornost, ali i da mi se čini da na tom položaju može imati veći utjecaj na razvoj i funkcioniranje hrvatskog sporta nego kada je bila doministrica. Čini mi se da ovo ima više smisla, samo se nadam da će se okružiti dobrim savjetnicima i suradnicima i da će pronaći dobre sugovornike među ljudima uključenim u sport.

Ivica je prije tri i pol mjeseca dobio i drugog sina, na svijet došao je mali Leon pa sad dvogodišnji Ivan ima brata.

– Lijep je to osjećaj, ali je i više nego dvostruko zahtjevnije.

Je li mu je time kada je na putu i udvostručena čežnja za sinovima?

– Ha-ha. Očevi uglavnom nisu toliko vezani uz novorođenčad kao majke i nemaju takav odnos s njima, no kako vrijeme bude išlo, kako budu rasli, tako će se i taj odnos sa sinovima 
pojačavati.

Komentara 6

KA
kažemja
13:58 20.11.2016.

"Očevi nisu tako vezani i nemaju toliko jak odnos sa novorođenčadi kao majke" ?? U najmanju ruku ovo je alibi izjava Ivice da se može maknuti od kuće i lunjati po svijetu a supruga neka se bavi sa djecom.Ivice , moram priznati da si me iznenadio ovom izjavom.

Avatar Honduras
Honduras
15:11 20.11.2016.

nadam se da, kao i prošle godine, neće biti snijega... pa da građani zagreba uštede milijune kuna koji se inače bacaju na tu besmislenu priredbu, na nenormalno visoke nagrade pobjednicima, na organizaciju...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
17:16 20.11.2016.

Ivica Kostelić mora ostati jer on je legenda hrvatskog skijanja i donosi ponos i domoljubni dišpet nama na balkanu sa sadašnjim rezultatima u svjetskom kupu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije