Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijske kvalifikacije

Sestre Jurković nisu uspjele ostvariti svoj olimpijski san

Davor Puklavec/Pixsell
21.05.2024.
u 10:58

Za izboriti olimpijsku vizu, Ivana i Josipa Jurković trebale su biti među dvije posade a one su bile treće, iza Dankinja i Novozelanđanki

Hrvatska ni na ovoljetnim Igrama neće imati prvu žensku posadu na Olimpijskim igrama. Nažalost, blizanke Jurković nisu se uspjele kvalificirati, na kvalifikacijskoj regati u Luzerneu, bile su za jedno mjesto kratke.

Da bi izborile olimpijsku vizu, korčulanske blizanke trebale su biti među prve dvije posade od šest sudjelujućih posada. Da će za takvo što biti konkurentne sugerirala je njihova brončana medalja izborena na nedavnom Prvenstvu Europe. Na njihovu žalost, u konkurenciji su se pojavile još i Novozelanđanke koje su na koncu bile druge.

Prve su bile Dankinje (Rasmussen, Erichsen) a Ivana i Josipa završile su kao četvrte. Od samog starta Hrvatice su bile četvrte da bi na standardnoj stazi od 2000 metara u posljednjih 500 metara ušle u borbu za drugo mjesto. Nažalost, Novozelanđanke Haines i Sherman odbile su njihov napad i u iscrpljujućem finišu pobjegle našima šest i pol sekundi.

Hrvatska će tako u Parizu imati tri muške posade koje su svoje olimpijske vize izborile još prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Beogradu a to su braća Sinković, blizanci Lončarić te skifist Damir Martin. Nažalost, na tom istom natjecanju sestre Jurković su se razboljele (zarazivši se hranom) pa su tada bile prisiljene odustati od borbe za olimpijske vize na svjetskoj smotri.

Treba reći da su Sinkovići i Lončarići zamijenili discipline u odnosu na one u kojima su izborili olimpijske kvote pa će Sinkovići pokušati obraniti zlato iz Tokija u dvojcu bez kormilara a Lončarići će se natjecati u dvojcu na pariće.


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije