Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske rukometašice danas u Koprivnici igraju s Francuskom

Na pobjedu nad olimpijskim prvakinjama čekamo 13 godina

Nenad Šoštarić s rukometašicama
03.03.2022.
u 18:00

Pripreme su bile kratke, samo pet treninga, a imamo puno ozlijeđenih igračica, kaže Šoštarić

Hrvatske rukometašice danas u Koprivnici (18 sati) igraju susret 3. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u studenome ove godine održati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Nakon dva kola, Hrvatska ima pobjedu nad Češkom u gostima i poraz od Ukrajine kod kuće, dok je Francuska dvaput pobijedila. Što se tiče Francuske, ona je uz Norvešku trenutačno najbolja na svijetu. Uostalom, dovoljno je podsjetiti se da su na tri posljednja natjecanja francuske rukometašice osvojile europsko i svjetsko srebro te u Tokiju olimpijsko zlato.

Izbornik Nenad Šoštarić ima velikih teškoća pri sastavljanju ekipe jer nedostaje nekoliko stožernih igračica. Zbog ozljeda nema Ćamile Mičijević, Larisse Kalaus, Stele Posavec, Ivane Dežić, Tene Petike i Korine Karlovčan.

Hrvatska i Francuska igrale su dosad međusobno devet puta. Naša reprezentacija pamti dvije pobjede. U prvom susretu 1997. na SP-u bilo je 21:20 za Hrvatsku, a na SP-u 2009. Hrvatska je pobijedila s 27:23. Tu je i neodlučen rezultat (18:18) sa SP-a 2013. te šest poraza. Posljednji poraz (19:30), u polufinalu EP-a 2020. u Danskoj, bio je posebno bolan jer je Hrvatska ostala bez velikog finala.

- Što reći o Francuskoj? Jaka reprezentacija koja je u godini dana osvojila tri medalje, svjetska klasa - rekla je Ivana Kapitanović koja brani za Metz. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije