Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POSAO

Vrsaljko se vraća reprezentaciji! Bivši vatreni ima novu ulogu

Pet godina  od osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.05.2024.
u 11:20

Iz reprezentacije je otišao 2020. godine, nakon što mu je godinu ranije karijeru presjekla ozljeda zbog koje je bio primoran izbivati s terena u godinama kada je najbolje igrao. Nakon što je objesio kopačke o klin, Šime Vrsaljko se dao u menadžerske vode

Bivši hrvatski nogometaš, Šime Vrsaljko (322) postao je ambasador Hrvatskog nogometnog saveza te će predstavljati reprezentaciju na događajima u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom različitih projekata, programa, inicijativa i drugih aktivnosti. Vrsaljko je svoj novi pothvat dogovorio s predsjednikom Saveza, Marijanom Kustićem, koji je za stranice HNS-a dao izjavu o ovoj suradnji.

"Iznimno me raduje što će Šime pojačati naše redove jer ga cijenim kao vrhunskog nogometaša koji je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru marljivim radom što ga čini odličnim uzorom za mlade nogometaše. Šime je pritom osvojio cijelu naciju svojim zaraznim optimizmom, vedrinom i jednom pozitivnom energijom te je postao jedan od simbola legendarne generacije iz 2018. godine. Šime je međunarodno prepoznatljiv, govori nekoliko stranih jezika, ima odlične komunikacijske vještine i uvjeren sam da će se odlično snaći u ovoj ulozi, u kojoj mu želim puno uspjeha", rekao je Kustić.

VIDEO Gvardiol i Kovačić mogu ispisati povijest i napraviti nešto što još nitko nije

Vrsaljko je prošao kroz sve uzraste hrvatske nogometne reprezentacije. Za vatrene je nastupio 52 puta, pri tome na tri europska i dva svjetska prvenstva i uzeo srebrnu medalju u Rusiji 2018. godine. Međutim, nakon toga je pretrpio tešku ozljedu koljena u siječnju 2019. godine zbog koje se u redove vatrenih vratio tek 2020. godine. Posljednji put je nastupio u lipnju 2022. godine, u susretu Lige nacija protiv Danske (1:0), a u kolovozu se konačno oprostio od igranja nogometa.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu i povjerenju te se veselim dogovorenoj suradnji. Bio sam ponosan predstavljati Hrvatsku na terenu, a sada ću jednako motivirano predstavljati naš nogomet izvan terena. Rezultati pokazuju da je HNS među najuspješnijim i najbolje organiziranim savezima u Europi i svijetu te se radujem uložiti svoje znanje, iskustvo i energiju u ovu novu ulogu", izjavio je Vrsaljko. Bivši nogometaš će se savezu pridružiti za Europsko prvenstvo u Njemačkoj gdje će kao dio službene delegacije HNS-a, zajedno s Kustićem predstavljati Savez na službenim događajima Uefe. 

Vrsaljko je tijekom svoje karijere igrao u mnogim klubovima. Potekavši iz mladih uzrasta Dinama, četiri je godine bio član maksimirskih plavih. Prvi inozemni transfer ostvario je 2013. godine kada je otišao u Genou. U Italiji je ostao sve do 2016. kada ga je kupio Atletico Madrid. Put ga je ponovo odveo u Italiju, na posudbu u Inter s koje se morao vratiti zbog ozljede. Karijeru je okončao u Olympiacosu, a nakon toga krenuo je s menadžerskim poslom u sklopu agencije Universal Twenty Two koja vodi mnoge svjetske zvijezde. 

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

Pet godina  od osvajanja srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji
1/13

Komentara 1

CH
che99
12:36 22.05.2024.

kakvi indijanci... opet nešto muljaju, ako je menadžer FIFA zabranjuje rad u klubovima i savezima... balkanski muljatori!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije