Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE ISTOKA

VIDEO Boston poveo protiv Indiane, velika greška i nemoguća trica u produžetka odlučile pobjednika

NBA: Playoffs-Indiana Pacers at Boston Celtics
Foto: David Butler II/REUTERS
1/5
22.05.2024.
u 08:25

Andrew Nembhard je ubacio tricu za vodstvo Pacersa 115-110 nešto manje od dvije minute prije kraja zadnje četvrtine, ali onda su Celticsi preuzeli vodstvo

Boston Celtics su poveli s 1-0 u seriji nakon što su sinoć u prvoj utakmici finala Istočne konferencije poslije produžetaka nadigrali indiana Pacerse sa 133-128. Druga utakmica finala Istočne konferencije na rasporedu je u četvrtak u Bostonu.

Jayson Tatum skupio je rekordnih 36 poena i 12 skokova u pobjedi Bostona. Zabio je deset koševa u produžetku, uključujući pet uzastopnih koji su doveli Celticse do vodstva od 127-123 42,9 sekunde prije kraja. Jrue Holiday dodao je 28 koševa, a Jaylen Brown je završio s 26 za Boston. Andrew Nembhard je ubacio tricu za vodstvo Pacersa 115-110 nešto manje od dvije minute prije kraja zadnje četvrtine, ali onda su Celticsi preuzeli vodstvo.

Holiday je zabio polaganje, a Brown je pogodio dva slobodna bacanja da bi Boston stigao na koš zaostatka 115-114 57,4 sekunde do kraja. Nembhard nakon toga zabija za 117-114, ali Brown izjednačuje na 117-117 6,1 sekundu prije kraja. Zvijezda Indiane Tyrese Haliburton promašio je tricu uz sirenu, a utakmica je otišla u produžetke.

Tri slobodna bacanja Haliburtona u dodatnoj sesiji dovela su Pacerse do vodstva 123-121 na 1:46, ali je Tatum odgovorio tricom i Celticsi  nakon toga nisu ispustili vodstvo do kraja utakmice.

Haliburton je bio najbolji strijelac Indiane s 25 ​​poena i 10 asistencija. Pascal Siakam završio je s 24 poena, 12 skokova i sedam asistencija, a 23 koša zabio je Myles Turner.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije