Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prenosimo dva boda

Červar: Zavarale su nas dvije pobjede, žao mi je Splita...

Hrvatska - Švedska
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/9
17.01.2018.
u 08:22

Obrana je bila loša, ali ni u napadu nismo bili kao u prijašnjim izdanjima

Pao je Spaladium, prvi put u zadnjem nastupu rukometaša u dva natjecanja u nizu u splitskoj ljepotici. Osvojili su ga Šveđani, i to sa stilom (31:35). Njihov izbornik Kristjan Andresson odnio je veliku pobjedu, sjajno je pripremio taktiku za Hrvatsku, i za napad i za obranu.

– Za nas je to bila najteža utakmica. Počeli smo turnir na razočaravajući način, a imam tim koji je s razlogom bio jako nezadovoljan startnim porazom. Ali uspjeli smo u ovih nekoliko dana izgraditi dobar timski duh, igrali smo sjajnu obranu i bili jako dobri u napadu. Jako sam ponosan svoje dečke – rekao je Islanđanin na klupi gostiju, a Johann Jakobsson, strijelac dvaju pogodaka, dodao je:

Hrvatska - Švedska
1/16

– Mislim da je ključ u tome što nismo napravili mnogo pogrešaka i što smo zabijali lake golove. 
Naš izbornik Lino Červar teško je pronalazio riječi, bio je i ljutit i tužan, no mogao je samo sportski čestitati suparniku:

Teško smo se nosili

– Zaslužena pobjeda Švedske. Nadigrala nas je u svakom pogledu i od te činjenice ne možemo pobjeći. Bio je to loš dan s lošim ulaskom u utakmicu i teško smo se dalje s time nosili.

Što je bio ključ poraza?

– Naša obrana, jako propusna. Možda je bila i najslabija koju smo odigrali. Bez obrane nema dobre igre. Pokušali smo sve vrste obrane, nismo pronašli ritam u njoj, nismo bili ni agresivni. Kad smo počeli negdje pred kraj, bilo je prekasno. 
Jedan od najvažnijih u obrani, Željko Musa naglasio je još nešto u vezi s obranom:

– Ono što nas je odlikovalo u prve dvije utakmice, a to je nevjerojatna borbenost, protiv Švedske je izostalo, jednostavno to nismo pokazali. Samim time, nismo pomogli ni golmanima koji su bili na streljani!

Švedska nas je spustila na zemlju, Červaru to nije bio problem priznati...

Moramo se iskupiti

– Možda su nas zavarale te dvije pobjede protiv Srbije i Islanda pa nismo bili dovoljno koncentrirani na Šveđane. Njihova utakmica s Islandom nije bila pravo mjerilo 
vrijednosti. Meni je jako žao zbog Splita koji je fantastično organizirao skupinu. Znali smo da ćemo imati problema u napadu. A svaka ekipa koja protiv njih želi na brzinu
 zabiti gol, nađe se u problemima.

Obrana je bila loša, ali ni u napadu nismo bili kao u ranijim izdanjima.

– Napad je imao problema jer su ukočili Cindrića, glavni motor ekipe, postavili su pokretljivu, gustu zonu. Baš su nas nadigrali.
 Jeste li malo požurili s promjenom vratara? Istina je da su bili na streljani, ali samo šest obrana?

– Ne bih htio nikoga okriviti, svi smo zajedno izgubili utakmicu. Svi smo krivi. Ne želim uprijeti prstom ni u koga. Možda bi oni bolje branili da smo se bolje držali u obrani. Alilović nije maknut za cijelo prvenstvo. Šest izmjena mogu izvršiti, nije eliminiran, to je samo utakmica sa Švedskom. Teško je očekivati neke obrane nakon takve
 obrane... Nije da stajem u njihovu obranu, to je tako.

Jeste li mogli prije posegnuti za Mandalinićem?

– Možda, ali naš je problem bila obrana. Ne možete dobiti nijednu utakmicu bez nje. Ta je obrana proizvela nesigurnost napadača, nesmotreni smo bili. Lako je sada tražiti
 pogreške, no treba reći da su oni baš bili bolji.

Dobro, nije baš sve propalo...

– Pa nije, nisam bio euforičan ni kad smo pobjeđivali, pa ne mislim ni sad u drugom smjeru. Spustiti krila nećemo, moramo se skupiti, moramo mentalno ovo prebroditi.
Koristim priliku da pozovem zagrebačke navijače da nas dođu bodriti. Mi se moramo s boljim igrama iskupiti, igrati s većim poštovanjem. Ne mislimo dalje ići zajedno bez 
borbe, ja ne volim gubiti. I nipošto se neću predati – zaključio je Červar.

Hrvatska - Švedska
1/12

Komentara 17

PR
prohujalo
08:50 17.01.2018.

Lino misli na rukomet i ne slušaj Bandića i medije koji su vas već proglasili prvacima. Trči se pred rudo a imamo još najmanje 3 a najviše 5 utakmica. Use i u svoje kljuse. Ako dohvatimo postolje a ne budemo prvaci nije tragedija.Pa čak ako solidno igramo a postolje nam izostane,život će ići dalje. Pa tu su Francuzi,Nijemci,Danci,Španjolci,Šveđani. Svatko od njih može svakoga pobijediti.

ŠO
šolman
09:21 17.01.2018.

Losa igra nasih. Ne treba ih kriviti, trudili su se nista nije islo. Jedina zamjerka je na Cervarovo neuvođenje u igru Mamica , prekasno uvođenje u igru Mandalinica i pretano vađenje Stepancica. Obranu 6 0 mogli su probiti samo vanjski pucaci poput navedenih, a ne Cindric i Karacic, te uvijek neaktivni Kopljar. Ne tvrdim da bi s navedenima pobijedili, ali igra s vanjskim pucacima nam je bila jedina sansa veceras. Bi li to bilo dovoljno za pobjedu nazalost nijada necemo saznati.

Avatar jumanji
jumanji
09:38 17.01.2018.

bili su šveđani jači jučer. Danas je svom srećom novi dan😀a da:"tko visoko leti nisko pada".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije