Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NAKON FINALA

Šterbik: U finalu su igrale dvije najbolje momčadi u Europi

Španjolska europski prvak
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
28.01.2018.
u 23:42

- Mislim da smo napravili čudo u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna samo obrana - rekao je Ribera

Sjajna obrana u drugom poluvremenu finala nam je omogućila da dođemo do ovog povijesnog naslova, kazao je španjolski izbornik Jordi Ribera nakon što je su španjolski rukometaši u Zagrebu pobijedili Švedsku s 29-23 i osvojili prvi naslov europskih prvaka. 

- Mislim da smo napravili čudo u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna samo obrana. Šveđani su dominirali u prvom poluvremenu i pokazali da nisu slučajno u finalu. Ovo je velika nagrada za trud i borbu mojih igrača - kazao je Ribera, koji je pohvalio organizatora. 

- Osjećali smo se odlično u Hrvatskoj i hvala svima koji su nam to omogućili. Bili ste izvrsni organizatori. 

Španjolski vratar Arpad Šterbik imao je osam obrana samo u drugom dijelu i dobio je nagradu za najboljeg igrača finala. 

- Mislim da su u finalu igrale dvije najbolje momčadi ovog trenutka u Europi. Šveđani su izbacili Hrvatsku i Dansku, a mi Njemačku i Francusku. Šveđani su jako dobra momčad, ali nisu imali odgovora na našu igru u obrani u drugom dijelu utakmice. Drago mi je što sam bio dio ove momčadi i što sam dao svoj mali doprinos da Španjolska po prvi puta osvoji naslov prvaka Europe - kazao je vratar rođen u Senti, kojeg je Ribera pozvao samo za polufinale i finale. 

David Balaguer je s pet golova bio jedan od najboljih strijelaca Španjolske. 

- Znali smo da će biti teško jer Šveđani igraju isto kao i mi. Gotovo da smo imali iste uspone i padove tijekom ovog prvenstva, iznenadili smo favorite na papiru. Napravili smo veliki preokret u drugom dijelu, ali samo zato što smo nakon lošeg prvog poluvremena izašli odlučni da pobijedimo. 

Švedski izbornik Kristiaan Andersson priznao je da je Španjolska zasluženo pobijedila. 

- Čestitam Španjolskoj, zaslužili su naslov. Mi smo u prvom poluvremenu igrali kao europski prvaci, ali samo u prvom poluvremenu. Španjolska je podigla razinu obrane do savršenstva i natjerala nas na pogreške. Jednostavno, bili su bolja momčad. Čestitam Hrvatskoj na sjajno organiziranom prvenstvu, jako dobro smo se osjećali i u Splitu i u Zagrebu - kazao je Andresson. 

Švedski igrač Jesper Nilsen izabran je u najbolju sedmorku prvenstva, a finale je okončao s pet golova. 

- Naravno da sam ponosan što sam u najboljoj postavi prvenstva, ali bih se toga odrekao za zlato. Španjolci su zaslužili zlato.

 

Komentara 5

WE
weAreCro
07:24 29.01.2018.

Dobro je...zavsilo je ep u rukometu... sad ce mnogi kako cujem opet maknut rtl sa liste preferiranih tv kanala 🙂...kakav sljam i amaterizam od tv-a to je cudo.

Avatar southman
southman
07:25 29.01.2018.

Vrijeme je da se nakon grupne faze igra kup sistem do kraja. jer ovako je ekipa sa 4 poraza druga a ekipa sa jednim porazom treća. Lakrdija !

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
03:16 29.01.2018.

Čestitamo ŠPANJOLSKOJ!!! BRAVO ÈSPANA !!!!! BRAVO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije