Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bošnjaku utrka građana

Kenijci ponovno slavili na Zagreb maratonu, sudjelovale i poznate ličnosti

Zagreb maraton
Davor Puklavec/PIXSELL
08.10.2017.
u 18:24

I Barsosio i Biwot su slavili na Zagreb maratonu i prošle godine, a ove su godine popravili rekorde maratona.

Kenijka Stellah Barsosio i Kenijac Wycliff Kipkorir Biwot pobjednici su 26. Zagreb maratona koji je danas održan u glavnom gradu Hrvatske. I Barsosio i Biwot su slavili na Zagreb maratonu i prošle godine, a ove su godine popravili rekorde maratona.   

Biwot je pobijedio s rezultatom 2:09.55, što je za skoro pet sekundi bolje od njegovog lanjskog rezultata (2:14.17), te skoro četiri sekunde od bolje od dosadašnjeg rekorda staze Gadise Birhana Shumiea (2:13:10) iz 2015.

Drugo i treće mjesto također je pripalo Kenijcima. Drugi je bio Benard Kitur (2:14.36), a treće mjesto je osvojio Abelu Kituru Ropu (2:15.25).

Zagreb maraton
1/37

U ženskoj konkurenciji treću godinu uzastopce najbrža je bila Barsosio s vremenom 2:30.15, druga je bila maratonka iz Srbije Olivera Jevtić (2:35.31) a treća Hrvatica Bojana Bjeljac (2:38.38). Barosio je prošle godine pobijedila s rezultatom 2:33.46 što je bio i dosadašnji rekord ZG maratona.

U polumaratonu su slavili Kenijci, u ženskoj konkurenciji je pobijedila Christine Moraa Oigo (1:1.58), dok je kod muškaraca najbrži bio Joel Mayina Mwangin (1:02.09). 

Valentina Kiliarskaja iz Ukrajine pobjednica je utrke građana u ženskoj konkurenciji s vremenom 17:35, a Dino Bošnjak iz Hrvatske u muškoj konkurenciji ((0:14.32). 

Ove je godine na Zagreb maratonu bilo ukupno 11.500 sudionika, a sudjelovale su i neke poznate ličnosti poput glumice Ecije Ojdanić, voditeljice Belme Džombe...

Komentara 3

HH
hrvoje.horvatinic
22:28 08.10.2017.

Sund novinarstvo. Kako vas nije sram napisati da se radi o pet sekundi i 4 sekunde ako se radi o minutama. To je zaboga maraton, a pobjednik je istrcao fantasticno vrijeme, to je kao da je Real Madrid danas bio u Zagrebu. Takodjer, niste napisali da je utrka gradjana ocito bila na 5 km, obzirom na rezultate i to je bila ozbiljna utrka pa vrijedi to napomenuti. Rezultat Bojane Bjeljac je fantastican, mozda cak osobni rekord i 6 minuta ispod Olimpijske norme. Zatim niste spomwnuli da je taj maraton bio i mislim ekipno ili pojedinacno prvenstvo Hrvatske u maratonu, tko je prvak Hrvatske ekipno za muske i zenske? Nadalje ste spomwnuli neke nebitne ljude, koji btw ne vjerujem da su trcali maraton vec vjerojatno polumaraton. Katastrofa, ali to je slika Hrvatske u brojnim strukama.

XN
xnet0822
08:03 13.10.2017.

Ovo vam je posljednji maraton na Jelačić placu, stavio sam i link za potpisivanje peticije da se preseli na AK Mladost, Jarun ili Bundek, ali mi ga je Admin obrisao i dao mi bez veze "žuti karton"

SA
SI aka SI
10:22 09.10.2017.

prenose od Hine, dakle svi prepisuju krive podatke. Jučer je održan ZG maraton, u sklopu kojeg se trče maraton, polumaraton i utrka na 5 km. Također, u sklopu manifestacije, održano je i ekipno državno prvenstvo, te prvenstvo Balkana u maratonu. Na maratonu je postignut rekord staze u muškoj i ženskoj konkurenciji. Koliko je dobar rezultat u muškoj konkurenciji govori podatak da je pobjednik jučer održanog maratona u Chicagu (Rupp, brončani na OI u Riu) koji spada u World majors seriju (6 najvećih svjetskih maratona) bio samo 35 sekundi brži od pobjednika zagrebačkog maratona. Oboreni su i rekordi u muškom polumaratonu, za ženski nisam siguran. Prvaci Hrvatske su AK Varaždin, prvakinje AK Sljeme. U poretku prvenstva Balkana, naše cure Bjeljac i Matošević su druga i treća, obje s osobnim rekordima, obje dobro ispod olimpijske norme. Sasvim blizu olimpijske norme je bila i Nikolina Šustić, svjetski priznata ultramaratonka, srebrna na zadnjem SP na 100 km. U muškoj konkurenciji, brončani je Robert Radojković koji je za hrvatske prilike, nakon dugo vremena otrčao ispod 2:30. Malo guglanja čuda radi :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije