Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljiljana Ćulibrk:

Nakon deset godina nemam više grčeve, već sreću u trbuhu

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
06.10.2017.
u 08:15

- Prije deset godina trčala sam svoj prvi maraton baš na ovoj utrci i jurila sam normu za Olimpijske igre u Pekingu. Sjećam se da sam na startu imala golemu tremu. Na kraju nisam uspjela istrčati normu – rekla je Ljiljana.

Tradicionalni Zagreb maraton trčat će se u nedjelju 8. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Jelačića. Među brojnim maratonkama na startu će se pojaviti Ljiljana Ćulibrk, direktorica atletskog kluba Agram. Njezin osobni rekord u maratonu je 2:50,44, a na tablici svih vremena Hrvatske ima drugi rezultat na 1500 metara (4:12,58) i 3000 metara zapreke (10:14,52) te treći na 3000 metara (9:12,33).

– Zašto sam odlučila trčati zagrebački maraton? Razlog je jednostavan. Prije deset godina trčala sam svoj prvi maraton baš na ovoj utrci i jurila sam normu za Olimpijske igre u Pekingu. Sjećam se da sam na startu imala golemu tremu. Na kraju nisam uspjela istrčati normu – rekla je Ljiljana.

Brine o Bloudeku

Čak i njezin najbolji rezultat u maratonu ne bi danas bio dovoljan za odlazak na Igre u Tokiju.

Danas 35-godišnja atletičarka nema nimalo treme.

– U nedjelju ću imati sreću u trbuhu, a ne grčeve kao prije deset godina. Hoću li stići do cilja s obzirom na to da već dulje vrijeme ne trčim maratone? Mislim da hoću. Bez obzira na to što imam posao direktorice u klubu redovito treniram i trčim za klub srednje pruge – istaknula je Lili koja se brine, među ostalim, o karijeri Marina Bloudeka koji je ove godine postao europski juniorski prvak na 800 metara.

– Zanimljivo je da je osvojio medalju u Grossetu, na istom stadionu na kojem sam i ja osvojila medalju prije 15 godina, također na Europskom juniorskom prvenstvu – istaknula je Ljiljana.

U slobodno vrijeme su joj hobiji papige. Riječ je o patagonskim arama, papigama koje nastanjuju suhe tropske šume Južne Amerike.

– Imala sam ih tri, a sada ih imam samo dvije, Lukreciju i Huga. Ta vrsta kod nas se još zove ponosna ara – istaknula je Ljiljana.

Bodovi za prvenstvo Balkana

Inače, za zagrebački maraton zaključene su prijave što se tiče polumaratona i maratona. Za sada organizatori raspolažu brojkom od 3000 trkača samo za ove dvije discipline. Kada se tome doda brojka od trke građana, te osnovaca i srednjoškolaca onda bi se u nedjelju na startu moglo pojaviti 10.000 sudionika.

– Želimo jednog dana nadmašiti ljubljanski maraton koji za sada ima veći broj sudionika i bogatiji fond nagrada – istaknuo je Franjo Kordić, glavni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza.

Zagrebački maraton ujedno je i prvenstvo Balkana u maratonu. Svaka zemlja ima pravo prijaviti po dva atletičara i dvije atletičarke. Za Hrvatsku će tako trčati Goran Grdenić i Robert Radojković u muškoj te Bojana Bjeljac i Matea Matošević, koje su ove godine trčale maraton na Svjetskom prvenstvu u Londonu, u ženskoj konkurenciji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije