Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČNI RUKOMETAŠI

Jedan od junaka utakmice: Zamijenio je Sloveniju Hrvatskom i sada juriša po europsku medalju

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Spain v Croatia
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/12
13.01.2024.
u 14:03

"Presretan sam, napravili smo prvi, mali korak, ali velik za samopouzdanje. Osmijeh je na licu. Od prve minute pokazali smo tko je gazda na terenu", rekao je nakon utakmice Mario Šoštarić

Hrvatska rukometna reprezentacija je Europsko prvenstvo u Njemačkoj otvorila pobjedom nad Španjolskom 39:29. Izabranici Gorana Perkovca odigrali su fanastičnih 60 minuta protiv europskg doprvaka. Izvrsno je igrao i Mario Šoštarić te zabilježio stopostotni učinak u šutu (8/8).

Šoštarić jer rođen u Sloveniji, ali njegovi roditelji su iz Slunja. Za susjednu je reprezentaciju igrao do 2020. godine. Nakon toga poziv za susjednu reprezentaciju više nije dolazio, ali stigao je onaj iz HRS-a. Tako je prije godinu dana debitirao u hrvatskom dresu.

GALERIJA Veličanstvena Hrvatska na impresivan način uništila europskog doprvaka Španjolsku!

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Spain v Croatia
1/12

 
Njegova je obitelj u Sloveniju otišla 1987. godine. Do sada je u karijeri igrao za Gorenje Velenje, Maribor Branik i Pick Szeged. Trenutno je sedmi strijelac u Ligi prvaka uz 57 golova.

"Presretan sam, napravili smo prvi, mali korak, ali velik za samopouzdanje. Osmijeh je na licu. Nismo si radili prevelik pritisak. Rekli smo kako ćemo odigrati najbolje što možemo, čvrsto u obrani. Od prve minute pokazali smo tko je gazda na terenu. Publika je bila predivna. Ovako se ne može izgubiti", rekao je nakon velike pobjede pa zaključio:

VEZANI ČLANCI:

"Moramo znati da Španjolci 20 godina igraju isti sistem. Pokušali smo se zgusnuti u obrani jer smo znali da nemaju tako dobrog vanjskog šutera. Željeli smo biti plitki da pivot ne dolazi do lakih golova. Do neke smo mjere u tome uspjeli. Obrana je bila za ocjenu 10. Vidjet ćemo dokud ćemo doći. Ovo je velik korak za samopouzdanje."

VIDEO Goran Perkovac, izbornik rukometaša Hrvatske: 'Igrači su fokusirani i motivirani'

Komentara 1

GR
Greben
15:04 13.01.2024.

Nevjerojatna energija sijeva iz Sostarica. Vrlo bitan, jedan od najbitnijih, igrac Hrvatske reprezentacije - ucinak 8od 8 protiv Soanjolske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije