Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.01.2024. u 15:25
Hrvatska rukometna reprezentacija je u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Njemačkoj svladala Španjolsku rezultatom 39:29. Europski doprvaci nisu mogli parirati hrvatskim rukometašima koji su odigrali fantastičnih 60 minuta. Iduća prepreka je Austrija, a potom i Rumunjska
-
Hrvatski rukometaši, 12:30, Njemačka
MARIO ŠOŠTARIĆ

"Hvala na čestitkama. Bilo je teško zaspati, ali slegle su se emocije. Slobodan dan ćemo iskoristiti za regeneraciju i pripremu. Ekipa je od prve sekunde živjela jedan za drugoga. Moramo se dobro odmoriti i dočekati Austrijance. Oni su odlična ekipa. Poznajem dosta igrača. Njihova se igra više bazira na lijevu stranu napada. Tamo imaju sjajne igrače i sve probijaju na tu stranu. To ćemo se morati pripremiti. Nadam se da ćemo im nametnuti svoj ritam da u utakmicu uđemo fokusirano kao protiv Španjolaca. Ja sam stvarno presretan i ponosan što sam dio reprezentacije", rekao je Mario Šoštarić.

BOLJI SMO OD AUSTRIJE

"Tek je druga utakmica. Mislim da igrači mogu to fizički izdražati. Oni su spremi na trčanje. Igraju u dobrim klubovima i znaju sve o vrhunskom rukometu. Moramo biti na sto posti i ako održimo tu razinu bit će to lijepa priča. Mislim da smo kvalitetom jači i bolja ekipa od Austrijanaca, ali znate da ne pobjeđuje uvijek bolji, nego onaj koji se više bori", zaključio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

PUNOM PAROM NAPRIJED

"Austrija sigurno nije protivnik kojeg ćemo podcijeniti. Već sam prije turnira rekao da želim da svaku utakmicu odigramo sto posto pa koliko daleko ide. Odigrat ćemo na sto posto i nećemo ništa skrivati, nemamo razloga za to. Još se uvijek uigravamo i na dobrom smo putu. Sigurno nećemo nešto veliko mijenjati. Zadovoljan sam time kako su momci odigrali obranu, od prvog do zadnjeg. Možemo sigurno protiv Austrije, ali ne smije izostati stopostotni angažman. To mogu i igrači potvrditi. Jedino što stalno od njih tražim je agresivnost i ulazak u duele. To je ono što donosi rezultat. Lijepo je zabiti 40 golova, ali još je ljepše znati da ti u obrani nitko ne može ništa. To je najljepši osjećaj koji postoji", rekao je izbornik Perkovac.

IGRA BEZ GREŠKE

"Nadam se da će igra ostati bez rupa. Imali smo sreću da smo dobro šutirali, dobro pripremali akcije, da njihov vratari nisu ništa obranili. Da su obranili više lopti bilo bi puno teže. I naši vratari mogu biti bolji tako da mislim da tu neće biti problemi. Mislim da je naša obrana u ovom trenutku toliko dominantna da rupe možemo pokriti i spasiti lopte u obrani i s brzom tranzicijom zabiti. Da mi je netko rekao da će Hrvatska u utakmici protiv Azerbajdžana rekao da će hrvatska zabiti 40 golova ne bi mu vjerovao. Danas je vrlo teško zabijati toliko golova i toliko malo griješiti. Gledali smo statistiku i bili oduševljeni time što je Danska napravila smo šest tehničkih greška, mi smo jučer napravili pet. To je stvarno na visokom nivou. Takvu će utakmicu biti vrlo teško ponoviti. Nevjerojatna efikasnost, preko 90 posto", rekao je izbornik.

TREBA ZADRŽATI FOKUS

"Mislim da su igrači toliko fokusirani i motivirani, osobito mlađi koji još nisu ništa osvojili, da im neki poseban fokus ne treba tražiti. Moramo ga samo usmjeriti i reći što se može, a što ne. Neki još nisu doživjeli tako velike turnire, ali zato imamo iskusnije članove reprezentacije koji pomažu u svakom pogledu. Sjajno funkcioniraju kao tim i pronašli su zajedničku kemiju", kazao je o atmosferi u reprezentaciji.

SLIJEDI AUSTRIJA

"Sa svojim pomoćnicima već sam počeo spremati utakmicu protiv Austrije. Radit ćemo analizu i vidjeti gdje su njihove slabosti. Kako ih možemo iskoristiti i kažnjavati kao što smo i jučer radili sa Španjolcima. Samo moramo ostati fokusirani i ne pomisliti da će biti laka utakmica", kazao je izbornik o pripremama za idućeg protivnika, Austriju.
 

O VELIKOJ POBJEDI

"Vrhunska predstava naše reprezentacije. Teško je pronaći bilo što loše pa nećemo ni tražiti. Jednostavno ćemo pustiti da nas nosi taj val dobre igre i dobre atmosfere te se pripremiti za novu utakmicu koja neće biti ništa lakša. Po meni, bit će još teža.Spavao sam tri sata. Sad počinje onaj period pijeska u očima. Meni je super ovako kada se ne spava i kad se pobjeđuje, nema ljepšeg osjećaja", rekao je uvodno izbornik Goran Perkovac.

IZBORNIK PERKOVAC

Komentara 1

MA
MarkoFind
06:16 14.01.2024.

Svaka čast Perkovcu i dečkima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije