Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U POLUFINALU

Šveđani se žalili! Gol kojim je utakmica preokrenuta bio je neispravan. Čeka se odluka EHF

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Semi Final - France v Sweden
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/5
26.01.2024.
u 23:32

Igrač koji izvodi slobodni udarac mora čitavo vrijeme, dok ne izbaci loptu iz ruke, jednom nogom dodirivati tlo. Drugu nogu može slobodno pomicati, ali ne smije mijenjati stajaću nogu. Dakle, ukoliko je s tla podignuo desnu nogu, ne može ponovo stati na nju pa podići lijevu. To je napravio Prandi

Rukometne reprezentacije Francuske i Švedske odigrale su u polufinalu Europskog prvenstva u Njemačkoj vjerojatno najdramatičniju utakmicu čitavog natjecanja. Francuska je u prvom dijelu na odmor otišla sa šest razlike (17:11), ali Šveđani su ih nošeni Andreasom Palickom uspjeli dostići pa preokrenuti. Minutu prije kraja imali su 27:25 i bili smo nadomak skandinavskog finala.

Zatim je uslijedilo smanjenje na jedan razlike pa Gottfridssonovi koraci. Francuska je u posljednjim sekundama dobila slobodan udarac, a uslijedio je nevjerojatan gol. Elohim Prandi je uspio zabiti pokraj čitavog živog zida i izboriti produžetke. Šveđani su tada potonuli i nisu mogli držati korak s Francuskom. Naposljetku su izgubili rezultatom 34:30. Međutim, koliko god gol bio spektakularan, Prandijev gol nije bio u skladu s pravilima.

GALERIJA Francuska u dramatičnom polufinalu svladala Švedsku (34-30) i ušla u finale Eura

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Semi Final - France v Sweden
1/5

Igrač koji izvodi slobodni udarac mora čitavo vrijeme, dok ne izbaci loptu iz ruke, jednom nogom dodirivati tlo. Drugu nogu može slobodno pomicati, ali ne smije mijenjati stajaću nogu. Dakle, ukoliko je s tla podignuo desnu nogu, ne može ponovo stati na nju pa podići lijevu. To je napravio Prandi, a jasno se vidi i na snimci koju možete pogledati OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

U spektaklu čitavog pogotka sudački par iz Makedonije, Slave Nikolov i Gjorgji Načevski propustili su reagirati, pregledati situaciju na VAR-u i poništiti pogodak. Nakon utakmice Šveđani su odlučili uložiti žalbu. EHF je potvrdio da je žalbu zaprimio i da će javnost ubrzo biti obaviještena o njihovoj odluci.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Komentara 6

SE
Senior2
08:03 27.01.2024.

Neće se ništa promjeniti iako je sve jasno kao dan.

PR
prajdali100
00:24 27.01.2024.

Šveđani su u pravu ! Sad je sve na birokratama.

MR
mrblack
05:27 27.01.2024.

Kako je uopce moguće da su priznali taj gol🤦‍♂️😡koja lakrdija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije