Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT s FIFOM

Hoćete i nju kazniti? Njemačka ministrica prkosila šefovima FIFA-e, nisu joj se usudili ništa reći

FIFA World Cup Qatar 2022
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
23.11.2022.
u 22:56

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser, koja je sjedila pored predsjednika FIFA-e Giannija Infantina na tribinama, nosila je traku dok je razgovarala s nogometnim moćnicima

Pored sportskih u Kataru se ovih dana vode i političke borbe. Cijeli Zapad gotovo jednoglasno ratuje s FIFA-om i domaćinima u Kataru zbog niza razloga. a kulminacija se dogodila kada je krovna nogometna organizacija zabranila kapetanima nošenje trake "OneLove" duginih boja kojom se ističe podrška LGBT zajednici.

Iz tog su razloga njemački nogometaši stavili su ruke na usta tijekom momčadske fotografije uoči utakmice protiv Japana za Svjetsko prvenstvo u skupini E u srijedu odgovorivši tako na FIFA-ine prijetnje sankcijama zbog trake "OneLove".

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Germany v Japan - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - November 23, 2022 German Interior Minister Nancy Faeser is seen wearing the OneLove armband REUTERS/Kai Pfaffenbach Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Svi njemački igrači sudjelovali su u gesti pred desecima fotografa na terenu uoči početka utakmice, nakon što je svjetska nogometna organizacija (FIFA) zaprijetila sankcijama sedam europskih momčadi ako budu nosile traku koja simbolizira različitost i toleranciju.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser, koja je sjedila pored predsjednika FIFA-e Giannija Infantina na tribinama, nosila je traku dok je razgovarala s nogometnim moćnicima.Ranije je kritizirala FIFA-u, rekavši da je prijetnja sankcijama pogreška i neprihvatljivo ponašanje.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Germany v Japan - Khalifa International Stadium, Doha, Qatar - November 23, 2022 German Interior Minister Nancy Faeser is seen wearing the OneLove armband alongside FIFA president Gianni Infantino REUTERS/Lee Smith Photo: Lee Smith/REUTERS
Foto: Lee Smith/REUTERS

"Ovo nije u redu, kako su nogometni savezi pod pritiskom", rekla je Faeser tijekom posjeta njemačkom FA događaju u Dohi prije utakmice."U današnje vrijeme je neshvatljivo da FIFA ne želi da se ljudi otvoreno zalažu za toleranciju i protiv diskriminacije. To ne pristaje našem vremenu i nije primjereno ljudima."

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Kramarić govorio o odnosu s Dalićem i otkrio svog favorita: 'Možemo ponoviti Rusiju'

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefj
23:44 23.11.2022.

Mora se Njemcima priznati da kada prihvate neku ideologiju, onda ih potpuno preuzme. Evo imali su slične trake i prije nekoliko desetljeća sa malo drugačijim simbolom, prakticirali su malo čudne religije ili kultove, danas nose ovakve trake, a prakticiraju zelenu religiju... Onda je bila katastrofa za cijeli svijet, a danas cijela Europa teško trpi radi njihovih vjerovanja.

Avatar majkuvam
majkuvam
08:52 24.11.2022.

Stići će Nijemcima odgovor,budite sigurni.Kada kancelar Scholz ili ministar vanjskih poslova Habeck dođu ponovo prositi za plin ili naftu šeik će ih podsjetiti na njihovu "kulturnu" ministricu...

PR
prajdali100
00:17 24.11.2022.

Nijemci imaju ružan običaj nositi kojekakve trake na ruci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije