Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

HELL Boxing Kings
Foto: HELL Boxing Kings
1/7
26.04.2024.
u 09:17

Od više od tisuću prijavljenih u Hrvatskoj, na temelju preliminarnih selekcija na zagrebački izbor za HELL Boxing Kings pozvano je ukupno 250 sportaša.

Radi se o jedinstvenoj seriji natjecanja za najboljeg boksača iz 10 zemalja. Kandidati iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Češke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Grčke, Bugarske i Azerbajdžana borit će se za jednu od titula u 10 kategorija. Velika motivacija je glavna novčana nagrade u svakoj od kategorija u iznosu od čak 100.000 američkih dolara.

Upravo iz tih razloga brojni prvaci i sportaši iz Hrvatske strpljivo su čekali u redu prilikom castinga koji je održan krajem ožujka na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu, a do sada se već ukupno više od 13.000 ljudi prijavilo za ovo međunarodno natjecanje.

Organizatori su prvi poligon za demonstraciju boksačkih vještina složili u Budimpešti, a nakon mađarskih kvalifikacija krenuo je "putujući cirkus" po zemljama regije. Ovo je ujedno i jedna od zanimljivosti ovog castinga jer se poligon gradi u svakoj od zemalja, a sudionici i ekipa HELL Boxing Kingsa koju čini čak 70 osoba putuje Europom s cijelom opremom.

Tamás Mádi, direktor HELL ENERGY Promotiona d.o.o., izjavio je da već sada broj prijavljenih premašio sve prethodna očekivanja: „Sada mogu sa sigurnošću reći da smo ne samo nadmašili naša očekivanja po pitanju količine, već i kvalitete. Najbolji iz svake zemlje sudjelovali su u kvalifikacijama i međusobno razmijenili rukavice. Vidjeli smo da ovo naše natjecanje shvaćaju ozbiljno, baš poput kvalifikacija za Olimpijske igre. Mnogi su nam dolazili stavljajući sve na kocku jer su svjesni da im pobjeda može promijeniti život“.

Foto: HELL Boxing Kings

Jedan od prijavljenih u Hrvatskoj je i Andi Idrizi, tek 20-godišnjak, koji već ima titule svjetskog i europskog juniorskog prvaka, a osvojio je i Grand Prix u seniorskoj konkurenciji. Jedan je od najperspektivnijih hrvatskih natjecatelja, a dolazi iz sportske obitelji - njegov otac i ujak su poznati karate prvaci. Andi se želi dokazati i njima, ali najvažnije, i sebi, jer je iznimno motiviran da nastavi uspješnu profesionalnu karijeru.

Među prijavljenim hrvatskim sportašima bili su i oni spremni promijeniti sportsku disciplinu radi ove ponuđene prilike. Jedan od njih, koji je prethodno postao svjetski viceprvak u kickboxingu, umirovio se iz natjecanja, ali je vidjevši priliku u HELL Boxing Kings natjecanju, osjetio da u ovom elitnom sportu još uvijek ima nešto za njega i ponovno ozbiljno počeo trenirati. Sada cilja na pojas prvaka HELL Boxing Kings.

Prijavio se i boksač Luigi Šalov, 18-godišnjak iz Pule, koji je već bio hrvatski prvak u mlađoj seniorskoj kategoriji. Izgubio je najvažniji meč svog života protiv bivšeg europskog prvaka, no sada je ovdje da postane prvak.

Jedan od hrvatskih natjecatelja je i rezervni policajac. Njegova motivacija je prilično jedinstvena, jer je ušao u natjecanje u spomen na nedavno preminulog oca koji mu je bio i trener. Sada želi pokazati sve što je naučio od oca.

Foto: HELL Boxing Kings

Gotovo svi sudionici navode poznate američke profesionalne boksače kao svoj uzor, prije svih Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. Koji su prave ikone za ove momke, ali mnogi su spomenuli da im je upravo priča o Rockyju Balboi ono što povezuju s prilikom koju im pruža natjecanje HELL Boxing Kings. Jer do sada takva prilika nije postojala za amaterske boksače. Ovdje ne samo da mogu samo pobijediti na natjecanju, već mogu i promijeniti svoje živote.

Na čelu stručnog stožera HELL Boxing Kingsa i jedan od izbornika je legenda Zsolt Erdei. Zsolt je 1997. godine postao amaterski svjetski prvak, a zatim je osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sydneyju. Nakon toga je postao WBO prvak svijeta u poluteškoj kategoriji među profesionalcima, a potom i osvojio WBC pojas u 'kruzer' kategoriji.

Foto: HELL Boxing Kings

„Da nam se u moje vrijeme ukazala prilika kakvu HELL Boxing Kings sada nudi dečkima, cijeli bi sport bio kudikamo napredniji. Gledajući kandidate, vidim da se okupljaju vrlo jake snage i mislim da bi sudionike nadolazeće zvjezdane borbe, Mikea Tysona ili Jakea Paula, itekako oznojili u ringu”, kazao je Zsolt Erdei.

"Mnogi su se prijavili, a ovi momci dolaze iz mjesta u kojima se zna što je prava borba. Iz profesionalne perspektive, ova serija natjecanja nije samo vrlo dobra inicijativa već i velika prilika za borce", dodaje Zsolt. "Pruža im se prilika da uđu u svijet profesionalnog boksa. Već je sada vidljivo da će u ring HELL Boxing Kingsa kročiti vrlo ozbiljni konkurenti kojih bi se profesionalne zvijezde u Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu već trebale početi bojati".

Foto: HELL Boxing Kings

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije