Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbudljiva završnica

Francuzi pojačani s Nikolom Karabatićem nadigrali Španjolce

Francuska - Španjolska
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.01.2019.
u 19:52

Francuze, u čijim redovima je zaigrao i Nikola Karabatić, predvodili su Dika Mem i Ludovic Fabregas s po šest golova

U prvom susretu skupine I drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, aktualni svjetski prvaci Francuzi su u Kölnu pobijedili Španjolsku s 33-30 (17-15) i barem privremeno preuzeli vodstvo na ljestvici.

Francuska je bila bolja, premda su Španjolci u samoj završnici umalo izjednačili.

>> Pogledajte video, Červar progovorio o kritičarima: Ljudi, ne želim vas lagati...

Izabranici Didier Dinart su vodili od prve do zadnje minute, a u pojedinim trenucima imali su i šest golova prednosti (26-20). Španjolska je tek jednom uspjela izjednačiti, na 18-18, no tada je uslijedila serija 6-1 za vodstvo 24-19.

Španjolska je tri minute prije kraja utakmice smanjila na dva gola zaostatka (32-30) i imala dva napada za minus jedan, no Cyril Dumoulin je upisao dvije važne obrane. Zanimljivo, bilo su to njegove jedine obrane na utakmici. 

Francuze, u čijim redovima je zaigrao i Nikola Karabatić, predvodili su Dika Mem i Ludovic Fabregas s po šest golova, dok je Vincent Gerard sakupio 11 obrana. Kod Španjolaca najefikasniji je bio Ferran Sole Sala s 11 golova.

Francuska sada vodi na ljestvici s pet bodova, Hrvatska je druga s četiri boda, dok je Njemačka treća s tri boda, no Hrvatska i Njemačka imaju po utakmicu manje. Španjolska je ostala četvrta s dva boda i gotovo bez izgleda za plasman u polufinale.

Večeras se još sastaju Njemačka i Island. Hrvatska prvi susret u skupini I ima u nedjelju u 18 sati protiv Brazila.

>> Pogledajte galeriju: hrvatski rukometaši slave nakon prijumfa nad Španjolcima

Francuska - Španjolska
1/14

Komentara 8

DU
Deleted user
21:04 19.01.2019.

Nadjačali ih i uz svesrdnu pomoć sudaca.... francuzima su dozvoljavali grubu igru, a svako uzvraćanje istom mjerom kažnjavali isključenjima.... Španjolci su oštećeni....

PR
prajdali100
21:10 19.01.2019.

Ma budite ozbiljni ! Ovaj sudački par je sudio očajno, masakrirali su Španjolce.Ti Norveški suci su za zatvor.

MI
Mikiboy
11:26 20.01.2019.

Vrijeme je da dobijemo te Francuze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije