Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIMNASTIKA Filip Ude ovog vikenda u Mariboru nastupa u vježbi na tlu

Filip Ude ponovno na borilištu

15.04.2009.
u 23:01

Nakon povijesnih rezultata u prošlom olimpijskom ciklusu, osvajanja europskog i olimpijskog srebra, Filip Ude morao je na operaciju zbog ozljede ramena. Nakon višemjesečnog mukotrpnog oporavka, Ude je spreman za povratak.

I Dudek u Mariboru
- Iako rame nije još u potpunosti spremno, stručni tim je odlučio naravno uz moju suglasnost da će Svjetski kup u Mariboru koji je na rasporedu ovaj vikend, biti prva točka povratka u natjecateljski ritam. Nastupiti ću na tlu, ali ne s najjačom vježbom. Međutim, već sam nekoliko puta napravio cijelu vježbu, pa ako mi isto uspije i u Mariboru mogu računati na finale - rekao nam Ude.

Osim njega u Mariboru će svoj prvi seniorski međunarodni nastup imati i Nikola Dudek, koji će nastupiti na konju s hvataljkama, te ručama, a izvan konkurencije na tlu. U ženskom dijelu programa nastupit će i Tijana Tkalčec kojoj će ovo biti prilika da pokuša osvojiti svoju prvu medalju na etapama Svjetskog kupa.

Hvatanje forme
- U ovoj godini osnovni cilj je da se Filip vrati na razinu forme iz prošle godine, te da nauči što više novih elemenata kako bi u sljedećoj godini stabilizirali program i maksimalno spremni dočekali kvalifikacije za OI u Londonu. Za Nikolu Dudeka je vrlo važno da se što prije adaptira na seniorski način vježbanja. Rezultat u nije presudan. Kvalitetu imamo, a najvažnije je da budemo pravi u pravom trenutku, iako i na ovom natjecanju možemo očekivati poneko finale - kazao nam je glavni trener hrvatske reprezentacije i kluba Igor Kriajimski prije nastupa u Mariboru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije