Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA S COVIDOM

FIFA protiv odluke iz Engleske i Španjolske: 'Pozivam na solidarnost!'

Euro 2020 - Group C - Netherlands v Austria
Koen van Weel/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
25.08.2021.
u 17:15

Engleska stroga pravila o karanteni traže od igrača da budu izolirani deset dana po povratku u Veliku Britaniju, a Premier League tvrdi da nema izuzetaka od strane vlade za nogometaše.

Engleska Premier League i španjolska La Liga trebale bi pustiti nogometaše na nadolazeće kvalifikacijske utakmice za SP 2022 početkom sljedećeg mjeseca kako bi se "očuvao i zaštitio integritet sporta", izjavio je u srijedu predsjednik Fife Gianni Infantino.

Premier League i  La Liga su objavile da podržavaju klubove koji odbijaju pustiti svoje igrače na reprezentativna okupljanja za kvalifikacijske utakmice u zemlje iz kojih po povratku moraju biti u karanteni.

Engleska Premier League je objavila da oko 60 nogometaša treba otputovati na reprezentativna okupljanja u zemalja koje su na britanskoj "crvenoj listi", dok La Liga tvrdi da se u Španjolskoj radi od 25 nogometaša i da 13 različitih klubova očekuje isti problem kada Ekvador i Venezuela objave imena reprezentativaca na koje računaju za kvalifikacije.

- Pozivam na solidarnost svakog Saveza koji je član Fife, svake lige i svakog kluba da učine što je dobro i fer za globalnu igru - istaknuo je Infantino.

- Mnogi od ponajboljih svjetskih nogometaša u svijetu igraju u ligama u Engleskoj i Španjolskoj i vjerujemo da te zemlje također dijele odgovornost da očuvaju i zaštite integritet sporta i natjecanja diljem svijeta.

Engleska stroga pravila o karanteni traže od igrača da budu izolirani deset dana po povratku u Veliku Britaniju, a Premier League tvrdi da nema izuzetaka od strane vlade za nogometaše. 

Infantino je kazao i da ima namjeru pisati britanskom premijeru Borisu Johnsonu i zatražiti njegovu potporu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije