Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Ducksi pobijedili i petu zaredom

Anaheim
AFP
14.01.2010.
u 09:21

Hokejaši Anaheim Ducksa trenutno su u najboljoj formi od sviju momčadi NHL lige. Nanizali su s pet uzastopnih pobjeda, a posljednju su ostvarili na domaćem ledu protiv Boston Bruinsa 4-3.

Ryan Getzlaf upisao je svoj jubilarni 100. gol i 300. asistenciju u ligi, a branič Steve Eminger zabio je svoj prvi osvosezonski gol u posljednjoj trećini, gol koji je Anaheimu donio slavlje u ovom dvoboju.

Finski veteran u redovima Ducksa Teemu Selanne zadobio je frakturu čeljusti nešto više od osam minuta prije kraja susreta, zanimljivo, tek u svojem trećem nakon 17 prethodno propuštenih zbog frakture šake.

Minnesota Wild ostvarila je četvrtu uzastopnu pobjedu protiv Vancouver Canucksa na domaćem ledu 5-2. Finac Antti Miettinen zabio je dva od tri Minnesotina gola u drugoj trećini, a sunarodnjak mu na vratima Niklas Bäckstrom (31) postavio je novi klupski rekord po broju ostvarenih pobjeda. Bäckstrom je obranio 29 udaraca prema vratima za svoju 114. pobjedu u dresu Minnesote, čime je oborio prethodni rekord od 113 pobjeda koji je držao Mannay Fernandez (između 2000. i 2007.).

Canucksima je ovo bio treći uzastopni poraz što im se nije dogodilo od studenog prošle godine.

Aktualni prvaci Pittsburg Penguinsi pobijedili su Calgary Flamese u gostima 3-1 golovima Sidneyja Crosbya (30. gol sezone, drugi najbolji strijelac lige), Billa Guerina i Tylera Kennedyja, dok je vratar Marc-Andre Fleury obranio 37 udaraca prema vratima. Penguinsima je ostvarena pobjeda bila 29. u 48 odigranih utakmica.

NHL liga, srijeda:

Minnesota – Vancouver 5-2

Florida – Washington 5-4 (penali)

Calgary – Pittsburgh 1-3

Anaheim – Boston 4-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije