Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOIGRAVANJE

Borba za prvaka države: Žapci još od 2008. čekaju naslov!

08.05.2021.
u 16:30

Ako ćemo se još malo poigrati brojkama, onda moramo navesti da tražimo jubilarnog, 30. prvaka, a da je u dosadašnjih 29 prvenstava najviše uspjeha imao Jug koji se okitio sa čak 16 naslova prvaka

Danas u Dubrovniku (16.55, HTV 2) počinje finalni niz doigravanja za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka između Juga i Mladosti. Finale je to s kojim se po kvaliteti mogu uspoređivati još samo Mađarska i Italija. A po tradiciji ni oni. Jer Jug i Mladost osim što posljednjih godina dominiraju hrvatskim vaterpolom, i najtrofejnije su hrvatske momčadi.

I među najtrofejnijima u Europi. Jug ima u vitrini 65 trofeja, među kojima i osam europskih (četiri Kupa prvaka, Kup kupova, Kup Lena i dva Superkupa), a Mladost 49 trofeja, od čega je čak 13 osvojeno na europskoj razini (sedam Kupova prvaka, dva Kupa kupova, Kup Lena te tri Superkupa).

Ako ćemo se još malo poigrati brojkama, onda moramo navesti da tražimo jubilarnog, 30. prvaka, a da je u dosadašnjih 29 prvenstava najviše uspjeha imao Jug koji se okitio sa čak 16 naslova prvaka, Mladost je druga s 10 trofeja. Preostala tri naslova osvajali su Primorje (2 ) i POŠK (Splitska banka).

Gospari i žapci čine i najčešći finalni par, sučelili su se dosad čak 16 puta (10:6 za Jug), ovo im je četvrti u nizu. Posljednjih godina uspješniji je Jug jer je Mladost posljednji naslov hrvatskog prvaka osvojila još 2008. A dijete Mladosti i sadašnji Jugov trener Kobešćak uoči finala kaže:

– Uvjeren sam u sjajne utakmice. Nadam se da smo bolji nego prije i da ćemo obraniti naslov!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije