Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVENSTVO HRVATSKE

Počinje rapsodija: Od subote na HTV-u sve utakmice u borbi za naslov prvaka

Zagreb: Konferencija za medije HAVK Mladost
Goran Stanzl/PIXSELL
07.05.2021.
u 12:57

– Ozračje u momčadi je dobro, pogotovo zato što smo protiv vrlo dobrog Jadrana odradili dobar posao. Imali smo cijeli tjedan pripreme za Jug, mislim da smo to dobro apsolvirali i da se imamo pravo nadati dobroj igri i pobjedi - kaže kapetan Luka Bukić

Počinje vaterpolska rapsodija, najmanje tri, a možda i svih pet finalnih utakmica doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka između Juga i Mladosti. Prva je već u subotu u Dubrovniku, počinje u 16.55 sati, a izravno će je prenositi, kao i sve ostale finalne utakmice, HTV 2. Obje su momčadi za finale “našpanane do daske”, a jučer smo osluhnuli s kakvim ambicijama finale dočekuju mladostaši.

– Svi su igrači zdravi i orni za borbu. Probat ćemo iznenaditi jugaše i pobijediti već u prvoj utakmici. Očekujem da ćemo biti pravi, da odemo dolje sportski bezobrazni i drski, nadasve hrabri i da pokažemo zube. Mislim da imamo kvalitetu i potencijal za to – fajterski pristupa finalu trener Mladosti Zoran Bajić.

U sastavu će biti i budući hrvatski reprezentativac Konstantin Harkov, a na upit je li to onaj Kosta iz vremena prije ozljede ruke Bajić odgovara:

– Harkov se još uvijek vraća, ali mislim da će u svakoj sljedećoj utakmici biti sve bolji i da će pružiti puni doprinos u finalu.Može li Mladost do pobjede u tri utakmice?

– Nećemo se opterećivati time, idemo utakmicu po utakmicu – najavio je Bajić.

Borbeni duh i optimizam iščitali smo i kod igrača Mladosti pa kapetan Luka Bukić kaže:

– Ozračje u momčadi je dobro, pogotovo zato što smo protiv vrlo dobrog Jadrana odradili dobar posao. Imali smo cijeli tjedan pripreme za Jug, mislim da smo to dobro apsolvirali i da se imamo pravo nadati dobroj igri i pobjedi.

Posljednja prvenstvena utakmica žabaca i gospara, odigrana u ožujku ove godine, obilovala je žestokim startovima, pa i incidentima (Miloš je zbog udaranja Papanastasioua isključen bez prava zamjene, a Obradović je udario u oko Viskovića, ali nije bio sankcioniran), no Luka ne očekuje da će se takvo što ponoviti.

– Ja vjerujem da neće biti incidenata, a znam da tako razmišljaju i oni. Vjerujem da možemo osvojiti naslov, za to smo se i pripremali, ali sigurno nam neće biti lako. Nama s njima, ali ni njima s nama. I Jug i Mladost imaju velike adute, puni su kvalitetnih igrača, ali ja se uzdam u našu čvrstu obranu predvođenu Bušljom i u naš sidraški par Vrlić-Radu – istaknuo je Bukić.

U Mladosti se ne žele previše opterećivati onim što se događalo u Gružu oko polufinalnog sraza Juga i Solarisa, pa ni time da je odigrana samo jedna utakmica polufinala.

Ne želim sudjelovati u tom igrokazu, to je na neki način sastavni dio folklora uoči važnih utakmica. Dižu se tenzije iz čega iščitavam da je netko malo više nervozan. No ja se želim usredotočiti na svoju momčad jer znam da imamo kvalitetu – zaključio je Bajić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije