Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI PRVACI

Objavljen raspored turnira kojeg svi s nestrpljenjem iščekuju: Evo kad igra Hrvatska i tko su nam suparnici

Dodjela medalja na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/3
29.03.2024.
u 08:32

Nakon osvajanja svjetskog zlata u Dohi, hrvatska vaterpolska reprezentacija saznala je točne termine svojih utakmica na Olimpijskim igrama u Parizu

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ovoga ljeta imat će nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon europskog srebra u Zagrebu i Dubrovniku, izabranici Ivice Tucka u katarskoj Dohi došli su do trećeg naslova svjetskih prvaka u povijesti, čime su izborili OI.

Ždrijeb skupina automatski je odrađen nakon SP-a, po unaprijed određenim pravilima Hrvatska je upala u skupinu A zajedno s Italijom, Grčkom, SAD-om, Rumunjskom i Crnom Gorom. Umjesto Rumunja su doduše, na turniru trebali biti vaterpolisti Južnoafričke Republike, no ta se reprezentacija povukla s olimpijskog turnira. U skupini B su Španjolska, Mađarska, Francuska, Australija, Japan i Srbija.

Sada se zna i točno vrijeme svih utakmica grupne faze muškog vaterpolskog turnira u Parizu. Hrvatska će turnir otvoriti 28. srpnja u 16.35 sati protiv Crne Gore. U četvrtfinale idu četiri prvoplasirane momčadi iz svake od dvije skupine.

Raspored hrvatskih utakmica:

- 1. kolo, 28. srpnja: Hrvatska – Crna Gora (16.35)

- 2. kolo, 30. srpnja: Hrvatska – Italija (12.05)

- 3. kolo: 1. kolovoza: Rumunjska – Hrvatska (19.30)

- 4. kolo, 3. kolovoza: Hrvatska – Grčka (20.05)

- 5. kolo, 5. kolovoza: Hrvatska – SAD (18.30)

Komentara 1

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:22 29.03.2024.

Turnir će osvojiti onaj tko bude najpripremljeniji. 8 utakmica u 14 dana ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije