Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoboj za pehar

U velikom hrvatskom derbiju Jadranu Superkup, Jug će morati pričekati na 71. trofej

Foto: Sanjin Struikić/PIXSELL
1/4
15.03.2024.
u 08:49

Utakmica se igrala u Zagrebu, na neutralnom terenu (Plivalište Mladost), na čijim se tribinama našlo nekih petstotinjak gledatelja kako bi gledali okršaj velikih rivala ali i pozdravili čak 11 najnovijih svjetskih prvaka (sedam u redovima Jadrana, četiri u sastavu Juga)

Uz preveliku količinu banalnih pogrešaka Jugovih igrača, vaterpolisti Jadrana su pobijedili 13:11 i tako proslavili osvajanje drugog izdanja domaćg Superkupa, natjecanja u kojem se sastaju prvak države i pobjednik Kupa.

Utakmica se igrala u Zagrebu, na neutralnom terenu (Plivalište Mladost), na čijim se tribinama našlo nekih petstotinjak gledatelja kako bi gledali okršaj velikih rivala ali i pozdravili čak 11 najnovijih svjetskih prvaka (sedam u redovima Jadrana, četiri u sastavu Juga).

Na koncu su jadranaši bili ti koji su zapjevali "Večeras je naša fešta" koju su disciplinom igre i zaslužili. A njihov sidraš, i prvi centar reprezentacije, Josip Vrlić prepoznat je kao najbolji igrač utakmice. Vrlić je zabio dva pogotka ali je i napravio ogroman posao iznudivši puno isključenja i otvarajući prostor za vanjske igrače:

- Drago mi je da su stručnjaci prepoznali moj doprinos ovoj pobjedi. Nije nam bilo lako igrati ovu utakmicu nakon one loše predstave protiv Novog Beograda a već sljedećeg tjedna dolazi nam Pro Recco - kazao je Vrlić koji je u Jerku Mariniću Kragiću imao najraspoloženijeg šutera sa tri pogotka:

- S obzirom na manje izostanaka Jug je imao veću rotaciju igrača no i unatoč tome smo slavili. Nakon onog poraza od Juga na penale, u finalu Kupa u Zadru, ovu smo pobjedu htjeli više od njih i to nam se vratilo jer smo s time i zaslužili neke sretne situacije u utakmici.

A jedna od tih je zacijelo bila i autogol Grgurevića koji je osvojenu loptu pred svojim vratima neoprezno vraćao vrataru Čubraniću (koji je previše izašao) i zabio pogodak za Splićane za 12:9. A baš o tome pričao je i jugaš Franko Lazić:

- Otvorili smo utakmicu jako dobro, bolje smo stajali u bazenu, stvarali prilike no onda smo počeli raditi gluposti njima u korist. Imali smo previše krivih dodavanja s igračem više, neoprezno smo šutirali na njihovu M zonu iz koje su nas kontrirali a znalo se dogoditi i da izgubimo tek osvojenu loptu i primimo pogodak u rekontri.

Dubrovčani su prvu četvrtinu dobili 4:2 da bi dopustili Splićanima da u samo dvije i pol minute zabiju tri pogotka i dođu u vodstvo. A nakon nekog vremena jadranaši su i ostvarili kontrolu nad utakmicom (10:7, 12:9, 13:10) pa će Gruž morati pričekati na 71. trofej najtrofejnijeg nam kluba otkako je hrvatske samostalnosti.

Jug je i dalje bez prvog vratara Tonija Popadića (koji je operirao lakat) a ruka je stradala i jadranašu Luki Bukiću koji je nezgodno pao s bicikla dok je išao na trening jer mu je jedan vozač neoprezno uletio u putanju. A uz neigranje Čaglja to je doista bio hendikep za Splićane koji su sve nadoknadili naglašenom borbenošću pa je trener Jure Marelja kazao:

- Kad igraju ova dva kluba uvijek je napeto. Bude tu nervoze pa i fantastičnih poteza do početničkih grešaka. U dobrom trenutku nam je došla ova pobjeda jer smo bili u nekom razdoblju u kojem smo tražili način pronalaženja puta do pobjede. No, trofeja će biti još a meni je važnije od toga da smo nadoknadili izostanak trojice standardnih prvotimaca i s tim sam najzadovoljniji.

Kod jadranaša tri pogotka zabili su Marinić Kragić i Radović a po dva Vrlić i Fatović. Kod jugaša prednjačio je kapetan Joković s četiri pogotka a po dva su zabili internacionalci, Amerikanac Daube i Španjolac Cabanas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije