Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižna nagrada

Zvijezde nose crveni bedž: Billie Eilish, Mark Ruffalo i Ava DuVernay poslali važnu poruku

96th Academy Awards - Oscars Photo Room - Hollywood
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS
1/32
11.03.2024.
u 08:47

Mnoge zvijezde poput Billie Eilish, Marka Ruffala i Ave DuVernay nosile su zanimljiv crveni bedž na dodjeli ovogodišnjih Oscara. Bedž kampanje Artists4Ceasefire poziva na trenutni prekid vatre između Izraela i Hamasa te uspostavljanje mira.

Billie Eilish, Finneas, Mark Ruffalo, Ava DuVernay, Ramy Youssef i Quannah Chasinghorse pojavili su se na crvenom tepihu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara sa zanimljivim bedžem. A, iako nije prošetao tepihom, glumac Mahershala Ali također je stavio jednu od pribadača kada je pomagao u predstavljanju nominiranih za ovogodišnjeg Oscara za najboljeg sporednog glumca. Bedž na kojem se vidi dlan i unutar dlana crno srce, a upravo je to poruka za prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, za koji palestinske zdravstvene vlasti kažu da je rezultirao smrću 30 tisuća ljudi u Gazi od listopada.

Preko 400 slavnih pridružilo se kampanji Artists4Ceasefire, a koja je krajem listopada objavila pismo u kojem poziva američki Kongres i predsjednika SAD-a Joea Bidena da pozovu na trenutni prekid vatre u Gazi. 

VEZANI ČLANCI:

- Bedž simbolizira kolektivnu podršku trenutnom i trajnom prekidu vatre, oslobađanju svih talaca i hitnoj isporuci humanitarne pomoći civilima u Gazi - rekli su u priopćenju. Ramy Youssef, komičar i glumac koji je glumio u filmu Poor Things, frustriran je zbog nedostatka volje za okončanje rata. – Nema drugog puta – rekao je glumac za Variety pozivajući na prekid vatre i dodao: - Toliko dugo traje…

GALERIJA: Glumac na pozornicu Oscara došao potpuno gol, pa poručio: 'Muško tijelo nije šala!'

96th Academy Awards - Oscars Photo Room - Hollywood
1/9

Ostale zvijezde koje su potpisale pismo Artists4Ceasefire su Cate Blanchett, Ben Affleck, Jennifer Lopez, Bradley Cooper i America Ferrera. Ovaj bedž mogao se pronaći i na ovogodišnjim dodjelama Grammyja gdje je Annie Lennox nosila bedž, a na pozornici je molila za prekid vatre i trenutni mir. 

Ovo nije prvi put da poznate glumice i glumci šalju poruke putem modnih dodataka. 2018. godine glumice su nosile bedž "Time's Up" kojim su poslale podršku žrtvama seksualnog uznemiravanja

VIDEO: 7 najvećih skandala Oscara: "upetljani" su i Angelina Jolie, Halle Berry i Marlon Brando.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije