Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

Višnjić imao hollywoodsku ispričnicu, Prljavci grupa stoljeća...

Zagreb: Sve?ana dodjela nagrade Ve?ernjakova ruža
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
28.02.2024.
u 08:41

Ruže stoljeća pripale su TV voditeljima Helgi Vlahović-Brnobić i Oliveru Mlakaru, glumcima Ani Karić i Borisu Dvorniku te pjevačima Terezi Kesoviji i Oliveru Dragojeviću

Nisu se ni ugasila svjetla na pozornici Kerempuha nakon pete dodjele Večernjakove ruže, a već su u punom zamahu bile pripreme za Ružu koja će uslijediti. Jer osim već tradicionalne godišnje nagrade birala se i Ruža stoljeća pa je čitateljima Večernjaka dodijeljena odgovorna uloga da po svome sudu ocijene najbolje u jednom cijelom stoljeću.

Tisuće njih izrezivali su kupone iz novina, lijepili ih na dopisnice i slali u redakciju, zatrpanu pristiglim vrećama s poštom. Svečanost održana u svibnju 2000. godine u Kerempuhu na kazališnu je pozornicu izvela dobitnike za prethodnu godinu – omiljena lica s televizijskih ekrana Nensi Brlek i Joška Lokasa, radijske voditelje Sonju Šarunić i Trpimira Vickovića-Vicka, glazbenike Vannu, Gorana Karana, Prljavo kazalište i Barune te glumicu Bojanu Gregorić.

VEZANI ČLANCI: 

Najbolji glumac, a bio je to Goran Višnjić imao je hollywoodsku ispričnicu. Ruže stoljeća pripale su TV voditeljima Helgi Vlahović-Brnobić i Oliveru Mlakaru, glumcima Ani Karić i Borisu Dvorniku te pjevačima Terezi Kesoviji i Oliveru Dragojeviću, a za grupu stoljeća večernjakovci su odabrali Prljavo kazalište, čija je pjesma “Mojoj majci” proglašena pjesmom stoljeća. “Tko pjeva zlo ne misli” izabran je za najbolji film, a “Gruntovčani” za najbolju seriju proteklog stoljeća. 

GALERIJA Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu

Zagreb: Sve?ana dodjela nagrade Ve?ernjakova ruža
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije