Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

Već 1994. bila je najrespektabilnija nagrada u javnom životu Hrvatske

Zagreb: Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu, 31.01.1995.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/42
27.02.2024.
u 08:39

Oduševivši uzvanike iznova svake godine svečanošću koja se održavala u Satiričkom kazalištu Kerempuh, Ruža je od svojih početaka bila događaj za pamćenje o kojem se govorilo i danima nakon što je dodjela nagrada održana

"S pet godina dijete je već svladalo sve ljudske vještine i polako se sprema za školu. U petoj je godini postojanja Večernjakova ruža svoju školu položila s odličnim uspjehom i najveća su iskušenja iza nje. Ona više nije jedan u nizu izbora koji sumiraju godinu na odlasku, nego su je mnogi prepoznali kao najrespektabilniju nagradu u javnom životu Hrvatske", zabilježeno je na stranicama Večernjeg lista uoči dodjele prestižne medijske nagrade osmišljene 1994. godine.

Oduševivši uzvanike iznova svake godine svečanošću koja se održavala u Satiričkom kazalištu Kerempuh, Ruža je od svojih početaka bila događaj za pamćenje o kojem se govorilo i danima nakon što je dodjela nagrada održana.

>> GALERIJA Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu

Zagreb: Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu, 31.01.1995.
1/25

 

– Dosad sam samo čitala o Ruži, a večeras sam prvi put sudjelovala na dodjeli i jako mi se svidjelo. Zadivila me visoka profesionalna razina za koju su podjednako zaslužni sjajni glumci i izvođači. Sve je bilo fantastično osmišljeno, tako da se uz originalnu duhovitost izbjegla konvencionalnost po formuli najava – nagrada – odjava – rekla je glumica Vida Jerman o tada već tradicionalnoj nagradi koja je te godine pripala Nensi Brlek, Jošku Lokasu, Bojani Gregorić, Goranu Višnjiću, Danieli Martinović, Draženu Zečiću, tamburaškom sastavu Baruni, Prljavom kazalištu, Trpimiru Vickoviću Vicku te Sonji Šarunić.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije