Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav, ovisnost, svađe...

Upoznali su se kad ga je Snježana tražila autogram, a Rajko se u nju jako zaljubio iako nije smio

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
06.07.2019.
u 20:00

Svoju vezu brakom su ozakonili 2. prosinca 1990.  i to u utorak a ne u subotu kakav je inače običaj, a u nedjelju su se vjenčali i u crkvi  Sv. Jeronima u Maksimiru. Snimke s njihova vjenčanja bile su objavljene u spotu Novih fosila za pjesmu "Kad budem ja i ti 63".

Rajko Dujmić i Snježana Šimek upoznali su se prije 37 godina u Primoštenu kada mu je Snježana prišla s molbom da joj da autogram. Pjevač ju je pozvao na piće i na večeru i tijekom tog druženja glazbenik se zaljubio u buduću inženjerku kemije.

Počeli su se češće viđati, ali su imali i jedan kraći prekid da bi opet bili zajedno krajem 80-ih.

- Pozvao me na ručak i otišli smo u riblji restoran Split. Tada je često jeo kamenice, tatarski biftek, sirovu hranu a ja sam bila naviknuta na normalna  jela. Za prvi izlazak odveo me na kamenice - prisjetila se Snježana u razgovoru za 24 sata. Snježana je svojim roditeljima za vezu s Rajkom rekla tek nedugo prije nego su počeli živjeti. 

- Prva misao je bila – s ovom djevojkom bih želio ostariti. Iako smo bili susjedi, upoznali smo se u Primoštenu kad je Snježana došla po autogram za mamu, dala mi je broj telefona, nazvao sam ju nakon turneje i otišli smo na ručak. Jako sam se zaljubio, a nisam smio, jer sam bio u vezi s majkom mog sina Tina. 

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Pet godina kasnije počeli smo živjeti zajedno - prisjetio se Rajko za Cover style upoznavanja sa Snježanom.  Svoju vezu brakom su ozakonili 2. prosinca 1990.  i to u utorak a ne u subotu kakav je inače običaj, a u nedjelju su se vjenčali i u crkvi  Sv. Jeronima u Maksimiru. Snimke s njihova vjenčanja bile su objavljene u spotu Novih fosila za pjesmu "Kad budem ja i ti 63"

Njihov brak prošao je kroz brojne uspone, padove i krize, a Snježana je uvijek bila uz Rajka i  pokušavala se nositi s njegovim brojnim demonima i njegovom ovisnosti. Jučer je odjeknula vijest kako je Rajko priveden i to navodno zbog prijetnji Snježani. 

Istražni sudac zagrebačkog županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Nažalost ovo nije prvi put da se ovakav scenarij odvija u obitelji Dujmić. Slična situacija dogodila se i prije četiri godine kada je Dujmić zbog obiteljskog nasilja završio u pritvoru u Remetincu.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Dujmić je tada osuđen na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine zbog napada na suprugu Snježanu, koju je udario u glavu te zgrabio za  podlakticu. Snježani Dujmić dijagnosticirane su lakše ozljede. Dujmić je poslije oslobođen krivnje.

Snježana je tada rekla da se sve skupa tog 7. rujna 2015. možda i ne bi dogodilo da su se njih dvoje tog dana dobro izvikali jedno na drugo, te da je susjedima u panici viknula da zovu policiju i to kako bi izbjegla daljnji sukob. Sve to odvijalo se u vrijeme razlaza Rajka i Novih Fosila i Snježana je  ponavljala kako je u to vrijeme Rajko bio psihički loše zbog cijele situacije i zato razumije njegovo ponašanje i psihičku krizu kroz koju je prolazio. 

-  Probudila sam se u 7.30 sati, a Rajka već nije bilo. Znala sam da pije u kvartu. Skuhala sam ručak, u podne otišla zubaru, pa socijalnoj radnici predati papire da reguliram suprugov donedavni boravak u zajednici za odvikavanje kraj Đakova - izjavila je za 24 sata i dodala kako je kasnije malo legla i probudila se iza 16 sati i tada je počeo sukob s Rajkom.

- Prigovorio mi je da mora jesti sendvič jer ja ne kuham, iako je ručak od jutra bio na štednjaku. Bio je jako pijan. Tražio je da mu na računalu nađem i pustim Whitney Houston. Pronašla sam ‘I Will Always Love You’.  Sjeo je za klavir, počeo svirati i sve intenzivnije plakati. Onda je tražio i pjesmu ‘I Wanna Dance With Somebody’ - priča Snježana. 

Poslije je Rajko završio i na liječenju od ovisnosti, a ta ovisnost bila je veliki problem kako u njegovom braku tako i u poslu što je i bio jedan od razloga zašto je došlo do razlaza s Novim Fosilima. Još 2005. godine je policija kod Rajka našla  0,8 grama kokaina zbog čega je platio novčanu kaznu od tri tisuće kuna.

Četiri godine kasnije Snježana se i odselila od Rajka i pisalo se tada kako su pred razvodom, ali na kraju su izgladili nesuglasice, a Rajko se 2014. godine  prijavio u dva navrata na liječenje u psihijatrijsku kliniku Vrapče, ali na kraju se uvijek vratio nekom od svojih poroka. U jednom intervju za Globus ispričao je i kako je 1992. skoro umro od predoziranja.

Pogledajte koji poznati parovi su ostali u prijateljskim odnosima i nakon razvoda

Ključne riječi

Komentara 10

MA
markomateracisvršimtipofaci
21:40 06.07.2019.

Ja sam napisao i napisani tekst stavio pod navodnike jer je to tekst pjesme, te zbog toga dobio zuti karton... A napisao sam takst pjesme od gospodina Borisa Bizetica, kako slijedi:"U nasega Rajka klempave su usi, redovno ih mrda dok cigaru pusi..." Sta je u tome lose? Sta je krivo? Cemu zuti kurtoni??? To je tekst pjesme. Citirani. I zasto ste ga obrisali?? Genijalci...

DU
Deleted user
20:48 06.07.2019.

Tužno...šteta. Mislim da bi sve negativno i loše nestalo između njih, kad bi Rajko bio u stanju stvoriti jedan pravi hit. Taj čovjek je genijalac, a neki genijalci baš završe ovako kao on.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
23:36 06.07.2019.

Na sljedećem suđenju će supruga izjaviti da je Rajko zamahnio rukom a ona je slučajno naišla i da su za sve krivi novinari koji žele da im unište brak...klasika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije