Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tko želi biti milijunaš'

Geografsko pitanje zaustavilo Marinu: Znate li vi odgovor?

Foto: HRT
1/8
25.04.2024.
u 21:21

Umirovljenica iz Zagreba, Marina Maslovara, otvorila je današnju emisiju s osvojenih 2.500 eura iz prethodne i džokerom „pitaj publiku” na raspolaganju.

Dva džokera iskoristila je u prošloj emisiji. Pomoć „pola-pola” zatrebala je na šestom pitanju koje je glasilo „Tko je čudo od Vlaja i Homer Kamena?” dok je džokera "zovi" iskoristila na 9. pitanju jer nije bila sigurna tko je izjavio da ima dvije velike ljubavi, fiziku i pustinjski krajolik.

U današnjoj emisiji samostalno je odgovorila na 10. pitanje kojim se prelazi drugi prag, a džoker „pitaj publiku” iskoristila je na 11. pitanju u kojem se tražila posljednja rečenica filma „Iskupljenje u Shawshanku". Marina je vjerovala publici koja je 51 % glasova dala odgovoru pod D, Nadam se i osvojila lijepih 10.000 eura.

Marina je otvorila 12. pitanje za 18.000 eura koje je glasilo „Na kojem su otoku vulkani Terror i Erebus nazvani po slavnim brodovima?”. Odgovor na geografsko pitanje nije znala, odlučila je odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura! Srećom, jer tražen odgovor nije bio pod C, Melvilleovu otoku.

Drugi natjecatelj Josip Ojvan dolazi iz Osijeka, po struci je profesor fizike, a u slobodno vrijeme voli trčati i igrati pikado. Josip je samostalno igrao do 8. pitanja u kojem se tražila dinastija koja nije nazvana po osobnom imenu njezina utemeljitelja. Uz pomoć džokera „zovi” odgovorio je točno i osvojio 1.000 eura. Nažalost, zapeo je na idućem pitanju u kojem su se tražili glavni likovi Ionescovih "Stolica". Iako je imao dva džokera na raspolaganju, Josip je pokušao samostalno odgovoriti i napustio je kviz s osvojenih 150 eura.

 

1/8

 

VEZANI ČLANCI:

 

Posljednja, treća natjecateljica Petra Odžak ima 30 godina, dolazi iz Splita, po struci je magistra i inženjerka elektrotehnike, zaposlena je u tvrtki za projektiranje i automatizaciju hidroelektrana, a u slobodno vrijeme voli igrati tenis i pjevati. Petra je samostalno igrala sve do 9. pitanja kad joj je zatrebao prvi džoker, „zovi”. „Uz nastanak čega vezujemo teoriju elastičnog odraza?” glasilo je pitanje, a uz pomoć džokera odgovorila je točno i osvojila 2.500 eura.

 

Foto: HRT

 

Na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag, Petra nije bila sigurna koji mjesec nije u naslovu Urbanova albuma na kojem su Porinom nagrađene pjesme "Iskra" i "Sama", pa je odlučila iskoristiti džoker „pitaj publiku”. Čak 75 % glasova publika je dala odgovoru pod D, rujan te je Petra zahvaljujući publici osvojila minimalno 5.000 eura!

Posljednji džoker „pola-pola” zatrebala je na idućem pitanju koje je glasilo „U uvodu "Ratova zvijezda" iz 77. doznajemo "žuto na crno" da smo u razdoblju čega?”. Petra je uz pomoć eliminacije odgovorila točno i osvojila 10.000 eura te nastavlja put do glavne nagrade u idućoj emisiji, no bez džokera na raspolaganju.

 

VIDEO: Tajči zapjevala 'Dvije zvjezdice' na zabavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije