Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije 9 godina

Smrt zvijezde 'Zabranjene ljubavi' koja je šokirala Hrvatsku: Za Maju Petrin infarkt je bio koban

maja petrin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
1/8
07.03.2023.
u 12:00

Bolest je nije plašila pa se nakon prvog srčanog udara brzo vratila na kazališne daske. Počela je živjeti "umirovljenički", pješačiti i planinariti, ali nažalost drugi infarkt bio je koban

Domaći glumački svijet i širu javnost pogodila je vijest o smrti glumice Maje Petrin koja je preminula u 42. godini života. Glumica je preminula od posljedica srčanog udara. Naime, pet godina prije smrti naglo je doživjela srčani udar, a tada je ispričala da sve do kobnog trenutka nije vjerovala da ta bolest pogađa žene mlađe od četrdeset godina.

- Negdje oko tri sata ujutro iz sna me trgnula strahovita bol u prsima i leđima. Nikada tako nešto nisam osjetila. Dobar dio noći provela sam na toaletu, nekako se vratila u krevet i uspjela zaspati. Kako mi cijeli dan nije bilo bolje, mama je na kraju pozvala svoju prijateljicu, doktoricu. Ona je donijela i priručni EKG, a kad me pregledala, otišla je s mamom u susjednu sobu, potom su se obje vratile, rekle mi da se odmah odjenem i pozvale Hitnu pomoć - ispričala je 2009. godine za Gloriju. Brzo su je odveli u zagrebačku Vinogradsku bolnicu gdje je odmah bila podvrgnuta zahvatu razbijanja ugruška koji joj je izazvao srčani zastoj. Sve liječničke intervencije pratila je na ekranu te su joj ugradili stentove kojima su proširili krvnu žilu. 

Bolest je nije plašila, a bila je svjesna da mora zauvijek ostaviti cigarete jer je pušila kutiju i pol dnevno. Počela je i planinariti i pješačiti. Liječnički nalazi bili su sve bolji pa je bila optimistična i vratila se na kazališne daske. No, novi infarkt bio je koban pa je preminula 4. ožujka 2014. godine. Posljednji oproštaj od glumice održao se na današnji datum, 7. ožujka. 

U ZKL-u su rekli da je glumica neko vrijeme prije smrti igrala manje nego inače jer je imala teškoća sa zdravljem, ali nije bila na bolovanju. Jedna od Majinih kolegica bila je i Vera Zima, koja je preminula 7. studenoga 2020. godine, a koju je vijest o smrti drage kolegice 2014. godine potpuno izbezumila.

– Grozno mi je. Igrala sam u utorak navečer predstavu u kazalištu, nisam imala pojma što se događa. S Majom sam često nakon predstava znala otići na kavu, ali već je dugo nisam vidjela. Sad mi samo ostaje lijepo sjećanje na nju – ispričala je shrvana Vera tada. Danira Gović igrala je s Majom u RTL-ovoj seriji “Zabranjena ljubav” po kojoj ju je naša publika najviše i pamtila.

Maja Petrin rođena je 3. srpnja 1972. u Zagrebu, a 1993. godine upisala je glumu na ADU. Ostvarila je uloge u brojnim kazalištima, Histrionima, Kerempuhu, HNK te Maloj sceni. Godine 2000. postala je članicom ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka. Usto, gradila je i televizijsku emisiju u filmu "Zvjezdana prašina" te serijama "Obiteljska stvar", "Susreti nezgodne vrste", "Naša kućica, naša slobodica", "Villa Maria", "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih", "Zakon ljubavi", "Hitna 94", "Pod sretnom zvijezdom", "Stipe u gostima". Iza sebe je ostavila tada 17-godišnju kćer Petru te ožalošćenu obitelj i prijatelje.

VIDEO Manekenka kojoj je bivši unakazio lice kiselinom danas ponosno pozira, a nedavno se i zaručila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije