Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISS UNIVERSE

Slovenska Miss Universe ostala bez krune zbog Playboya

Miss
Foto: d. breitenfeld
1/3
18.05.2010.
u 18:33

Slovenka Sandra Marinovič svoju je krunu nekoliko dana poslije proglašenja najljepšom predala plavokosoj drugoj pratilji Mariki Savšek.

Čednost, ljepota i pamet – redoslijed je kriterija koji određuju tko može postati miss. Prvi od njih, dakle čednost, Sandra Marinovič (23) nije zadovoljila pa joj je u petak dodijeljena titula Miss Universe Slovenije nakon samo nekoliko dana oduzeta. Razlog – žiri je pogrešno prebrojio glasove i pobjednicom proglasio pogrešnu djevojku. No navodni pravi razlog koji se odnosi na čednost jest to što se Sandra prije natjecanja dva puta razodjenula za slovenski Playboy pa jednostavno nije podobna da bude proglašena pobjednicom.

Sličan skandal s "pogrešnim prebrojavanjem" glasova dogodio se i u Hrvatskoj 1998., kad je Lejli Šehović, danas Filipović, oduzeta lenta Miss Hrvatske i predana prvoj pratilji Ivani Petković. Tada se u žiriju nalazila i Anica Kovač, Miss Hrvatske 1995., koja je komentirala tadašnji domaći, ali i aktualni slovenski izborni debakl.

I Hrvatska ima svoj slučaj

– Ne vjerujem u pogrešno zbrajanje glasova, uvijek je u pitanju neki viši cilj. Netko je odlučio da određena djevojka nije podobna. Tako je bilo i s Lejlom, problem nisu bili glasovi već njezina nacionalnost, no to se davno dogodilo pa neka u prošlosti i ostane – rekla je Anica i dodala:

– A što se tiče Slovenke, ti kao miss moraš biti ugledna, a golotinja nikako ne spada u tu kategoriju. No grozno je igrati se tuđim osjećajima i u jednom trenutku toj curi dati sve, a potom joj grubo uzeti tu radost. Ne želim se svrstati ni na čiju stranu, ali danas je mnogo toga dopušteno pa je, ako je slikanje za Playboy odlučujući kriterij, netko to mogao provjeriti prije samog izbora.

Te 1998. Lejla se na kraju izborila za svoju lentu i predstavljala Hrvatsku na svjetskom izboru. Danas se tog vremena nerado sjeća. No to je doba oživjela Anđa Marić, tadašnja druga pratilja na izboru Miss Hrvatske. Ona i danas misli ono što je tada savjetovala Lejli.

– Govorila sam joj da uzme novac i auto za duševne boli i da se ne svadi već da bježi – rekla je Anđa i nastavila:

Je li Arapkinja podobna?

– A uz licenciju Miss Universe veže se manekenska karijera. Pa ako si se prije toga slikala gola i tvoj klitoris visi na zidu autoradionice, normalno je da nećeš dobiti glamurozne manekenske ugovore. Nije tu riječ o moralu već o imidžu. Umjesto Sandre Marinovič, slovenska je Miss Universe Marika Savšek.

A u isto vrijeme slična priča i preko velike bare. I tek proglašenoj Miss Universe SAD-a Rimi Fakih (24) trese se stečeni naslov. Žiri razmišlja da joj ga oduzme jer je 2007. sudjelovala na natjecanju u striptizu i pozirala u donjem rublju i samostojećim čarapama. No, kako slike nisu neukusne, nameće se pitanje je li i ovdje presudila nacionalnost budući da je Rima prva Arapkinja koja je proglašena najljepšom Amerikankom.

Komentara 7

PE
petracan
10:44 19.05.2010.

Ma ljudi moji znate zakaj su joj zeli krunu , zato kaj je to Hrvatica (a janezi nas jako vole) , a ona je to htjela zakamuflirati sa tvrdim Č !!!!!!!!!

MA
mališa
21:40 18.05.2010.

Nije se ona slikala za Playboy zbog nedostatka čednosti već iz estetskih razloga. A to što neki to povezuju sa nemoralom ili nedostatkom čednosti je, u stvari, njihova psihološka projekcija svoje \"senke\".

OB
-obrisani-
21:58 18.05.2010.

Nikada nisam shvatio zašto žene uvijek moraju žuriti ! Onda kad se zalete u zid plaču!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije