Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan dan

Russell Crowe o Branku Lustigu: 'Često se nismo slagali, ali uvijek si mi bio prijatelj'

Foto: Youtube Screenshot
1/3
14.11.2019.
u 19:23

Russelov i Brankov odnos na snimanju filma Gladijator opisan je u knjizi novinarke Nicole LaPorte. Producent i glumac konstantno su se svađali, navodno zato što je glumac htio da se povisi honorar njegovim asistentima.

U moru poznatih koji se opraštaju od Branka Lustiga, javio se i glumac Russell Crowe koji ga se prisjetio u emotivnoj objavi nba Twitteru.

"Upravo sam pročitao vijesti. Branko Lustig je preminuo. Kakav nevjerojatan život. Od horora drugog svjetskog rata do dva Oskara. Jednom mi je rekao: ''Često se ne slažemo, ali uvijek si mi prijatelj kada te trebam.'' Da. Mnogo ljubavi, Branko. Uvijek tvoj prijatelj". napisao je glumac.

Foto: Twitter

Russelov i Brankov odnos na snimanju filma Gladijator opisan je u knjizi novinarke Nicole LaPorte. Producent i glumac konstantno su se svađali, navodno zato što je glumac htio da se povisi honorar njegovim asistentima.

U knjizi je napsiala kako je Russell nazvao Lustiga u tri sata ujutro prijeteći mu da će ga ubiti, Lustig, u panici, nije prepoznao glumčev glas, već je zvao redatelja Stevena Spielberga. Rekao mu je kako odlazi sa snimanja filma jer mu Russell prijeti da će ga "ubiti golim rukama"

 Podsjetimo, Branko Lustig preminuo je u jutarnjim satima u Zagrebu u 88 godini života. Lustig je u karijeri dobio niz značajnijih međunarodnih priznanja i jedini je hrvatski osvajač dva Oscara za filmove „Schindlerova lista“ 1993. godine i „Gladijator“ 2000. godine.

Dvostruki je dobitnik i Zlatnog globusa za navedene filmove. 

Lustig je 80-ih otišao u Los Angeles, a prije desetak godina sa suprugom Mirjanom i kćeri Sarom vratio u Hrvatsku. Od 2008. vodio je udrugu Festivala suvremenog židovskog filma u Zagrebu. Potkraj svibnja proglašen je počasnim građaninom Zagreba, a priznanje je dobio za izniman doprinos promicanju vrijednosti demokratskog društva, filmske umjetnosti i kulture razumijevanja među različitima, čime je trajno zadužio Hrvatsku i Grad Zagreb.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

ŽO
žoržet
10:56 15.11.2019.

iznimno mi je žao što je naša kultura u svega tri dana prilično 'opustošena odlaskom troje svojih velikana - dudekovim, maninim i lustigovim. pa bi u najmanju ruku bilo ljudski i profesionalno pristojno da novinari koji prenose strane vijesti ipak bar malo bolje povežu opće činjenice iz njihoviha života, odnosno da, kao u ovom članku, ne stavljaju u isti film - konkretno 'gladijatora' - russella crowa, branka l. i spielberga, ako je redatelj tog višestrukim oscarima nagrađenog ostvarenja ridley scott! spielberg, 'naš' producent i ostali osvojili su ga za 'schndlerovu listu'. oba bi naslova trebala biti 'opće mjesto' (ne samo) za svakog prosječnog filmskog gledatelja/cu, tako da se osnovna logika protivi informaciji da je producent zvao spelberga kad mu je crowe na setu 'gladijatora' upućivao prijetnje:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije