Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjetio se

Emotivnom porukom Ćiro se oprostio od Lustiga u njegovom omiljenom kafiću

Foto: Davor Puklavec/Pixsell, Privatni album
1/18
14.11.2019.
u 16:15

Osim Ćire u Charlieju su pohrlili i drugi dugogodišnji gosti kako bi ostavili poruku te se prisjetili anegdota sa poznatim producentom.

U kultnom zagrebačkom lokalu Charlie, od dvostrukog Oskarovca, Branka Lustiga opraštaju se Zagrepčani koji su ga tamo rado viđali. Između ostalih danas se tamo našao i Miroslav Ćiro Blažević.

- Doći od blata Auschwitza do pozornice Kodak Theatra u Los Angelesu i na njoj sva puta primiti Oscara za najbolji film - to mogu samo najbolji - napisao je Ćiro.

Foto: Privatni album

 

- Pitao sam te jednom kako se Amerika promijenila nakon napada na Twinse. Rekao si: "Prije bi zvao policiju ako izgubiš kofer, a sada ih zoveš kada kofer nađeš!" napisao je naš kolumnist Miro Par te dodao da će ga pamtiti po smislu za humor.

Foto: Privatni album

Poruke su mu ostavili i ostali dugogodišnji gosti kafića.

Podsjetimo, Branko Lustig preminuo je u jutarnjim satima u Zagrebu u 88 godini života. Lustig je u karijeri dobio niz značajnijih međunarodnih priznanja i jedini je hrvatski osvajač dva Oscara za filmove „Schindlerova lista“ 1993. godine i „Gladijator“ 2000. godine. Dvostruki je dobitnik i Zlatnog globusa za navedene filmove. 

Lustig je 80-ih otišao u Los Angeles, a prije desetak godina sa suprugom Mirjanom i kćeri Sarom vratio u Hrvatsku. Od 2008. vodio je udrugu Festivala suvremenog židovskog filma u Zagrebu. Potkraj svibnja proglašen je počasnim građaninom Zagreba, a priznanje je dobio za izniman doprinos promicanju vrijednosti demokratskog društva, filmske umjetnosti i kulture razumijevanja među različitima, čime je trajno zadužio Hrvatsku i Grad Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije