Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJVODA OD EDINBURGHA

Princ Philip (99) završio na operaciji srca i ostaje u bolnici, o svemu se oglasila i palača

Princ Philip
Foto: REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.03.2021.
u 12:15

Podsjetimo, princ Philip je u bolnicu zaprimljen 16. veljače nakon što se osjećao loše.

Britanski princ Philip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabete, podvrgnut je u srijedu zahvatu zbog postojećeg stanja srca koji je uspješno prošao, priopćila je Buckinghamska palača u četvrtak. Philip je primljen u bolnicu 16. veljače nakon što se osjećao loše. Tada je priopćeno da se liječi od nespecificirane infekcije koja nije povezan s COVID-19.

- Njegovo kraljevsko visočanstvo vojvoda od Edinburgha primljen je u utorak navečer u bolnicu. Bila je to mjera opreza koju je vojvodi savjetovao njegov liječnik jer se njegovo visočanstvo nije osjećalo dobro - priopćila je palača tog dana.

U ponedjeljak je premješten u drugu bolnicu u središtu Londona, a palača je rekla da će mu napraviti pretrage srca i nastaviti liječiti infekciju.

"Vojvoda od Edinburgha jučer je uspješno podvrgnut zahvatu zbog već postojećeg stanja srca u bolnici Sv. Bartolomeja", priopćila je palača i dodala da će princ "ostati u bolnici na liječenju, odmaranju i oporavku nekoliko dana".

Otkako je primljen u bolnicu 16. veljače, vojvodu je javno posjetio samo njegov sin, princ Charles.

Foto: PA/Pixsell

Kraljica (94) je ostala u dvorcu Windsor zapadno od Londona, gdje je par boravio tijekom pandemije koronavirusa, a prošli je tjedan nastavila sa svojim službenim dužnostima putem videa. Ona i njezin suprug primili su prvo dozu cjepiva protiv COVIDa-19.

Njih dvoje prošlog su studenog proslavili 73. godišnjicu braka, ali bez velikog slavlja. Zajedno su bili u dvorcu Windsor ali nisu im se pridružili ostali članovi kraljevske obitelji zbog epidemioloških mjera koje su na snazi. Ni Božić nisu proslavili tradicionalno kao prije na imanju u Sandringhamu gdje se tradicionalno okupljaju za božićne praznike.

Philip, koji će navršiti 100 godina u lipnju, nekoliko puta je završio na bolničkom liječenju u zadnjih deset godina zbog ponavljanih infekcija mjehura.

Godine 2011. ugrađen mu je stent zbog začepljenja koronarne arterije.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije