Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DEMORALIZIRAN JE'

Oduzeli su mu sve! Kraljevska obitelj jednim potezom otjerala Harryja preko ruba

Foto: PA/Pixsell
1/18
14.09.2020.
u 22:00

Britanski tabloid Mirror javlja kako je jedan potez Kraljevske obitelji učinio princa jako "emotivnog i demoraliziranog'.

Uskoro će se navršiti šest mjeseci otkako su princ Harry i njegova supruga glumica Meghan Markle, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, službeno napustili Kraljevsku obitelj te se odlučili osamostaliti i živjeti izvan svih okvira. S istupanjem iz obitelji, došle su i određene posljedice. Kako financijske, tako i one koje se odnose na titule i uloge.

Prema britanskom tabloidu Mirroru, Harry je po saznanju da mu je oduzeta vojna titula vrlo emotivan i demoraliziran, a o tome se prvo doznaje u biografiji odbjeglog kraljevskog para "Pronalaženje slobode" autora Omid Scobie i Carolyn Durand. 

Naime, oni u njoj tvrde kako je vojvoda od Sussexa bio prisiljen odreći se svojih ceremonijalnih uloga u britanskoj vojsci te da bi kao umirovljeni vojnik Harry mogao nositi svoje medalje, ali više nije mogoa nositi uniformu kao kapetan Kraljevskih marinaca, počasni zapovjednik Kraljevskog ratnog zrakoplovstva i počasni general Kraljevske mornarice. Te uloge za njega više ne postoje, tvrdi biografija koja je na policama knjižara od prošlog mjeseca, a prenosi spomenuti tabloid.

Inače Harry i Meghan nedavno su potpisali ugovor s Netflixom vrijedan čak 150 milijuna dolara, a pritom su osnovali i producentsku tvrtku zasad nepoznatog imena koja će se baviti proizvodnjom dokumentaraca, filmova i televizijskog sadržaja te dječjeg programa.

Podsjetimo, princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, vratili su 2,4 milijuna funti od poreznih obveznika kojeg su upotrijebili za obnovu njihove kraljevske rezidencije, vikendice Frogmore Cottage, pisali su strani mediji prošli tjedan.

1/6

 Vijest je stigla tek nakon što je par potpisao ugovor vrijedan nekoliko milijuna funti s Netflixom, nakon čega je kraljica u zabrinutosti da iskorištavaju svoje bivše titule, rekla kako će nadgledati svaki njihov posao baš zbog toga što ne izgleda dobro što ulijeću u poslove, a još nisu vratili milijune.

"Ovaj doprinos koji je princ Harry prvotno ponudio u potpunosti je pokrio potrebne troškove obnove vikendice Frogmore, vlasništva Njezina Veličanstva Kraljice, i ostat će britanska rezidencija vojvode i njegove obitelji", rekao je glasnogovornik. Građevinski projekt uključivao je pretvaranje pet nekretnina u jednu vilu - i dok je par plaćao sve uređaje i opremu, troškovi obnove isprva su pali na teret poreznih obveznika. Radovi na nekretnini prekoračili su isprve dogovoreni iznos nakon što su Meghan i Harry napravili niz promjena u dizajnu tijekom obnove, a račun od 2,4 milijuna funti uključuje strukturne radove, ponovno ožičenje i podove.

Izvor je rekao da će par i dalje odsjedati tamo sa svojim sinom Archiejem tijekom posjeta Velikoj Britaniji. "Još uvijek je plan da Frogmore Cottage bude njihova glavna obiteljska kuća u Velikoj Britaniji", rekao je izvor. Par je nedavno kupio kuću vrijednu 11 milijuna funti u Montecitu pokraj Santa Barbare u Kaliforniji. 


 

Komentara 4

DV
dvor
09:16 15.09.2020.

tako mu i treba,on se prvi odrekao kraljevskih dužnosti

DU
Deleted user
05:59 15.09.2020.

Jadan. Uzeli mu titulu počasnog generala i dali 110 milijuna kuna za kućerak u SADu. Srce mi puca od tuge.

Avatar dzambo
dzambo
02:17 15.09.2020.

Pa neka oboje nadju posao u slicnim shopping centrima ka u HR.....kao kasier i nocni cuvar....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije