Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Direktorica produkcije Nove TV o MasterChefu: 'Nepredvidivost do samoga kraja obilježila je ovu sezonu'

Foto: Nova TV
1/6
14.02.2024.
u 07:00

Sanja Tucman je otkrila kako izgleda dan na setu ove emisije te da pripremaju i novu sezonu.

Publiku i žiri svojom je šestom sezonom osvojio i kulinarski show “MasterChef”, koji je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji za TV emisiju godine. S kuhačom i kapom na glavi amaterski su kuhari bili daleko od svojih najbližih, prošli su kroz brojne izazove i stekli nova znanja, a pobjedu je odnio Luka Veić. Brojne natjecatelje, članove žirija i produkcije koordinirala je i nadgledala direktorica produkcije Nove TV Sanja Tucman, s kojom smo porazgovarali o nominaciji i showu.

”MasterChef” je nominiran za TV emisiju godine, jeste li se nadali nominaciji?

”MasterChef” je projekt na kojemu je stotinjak članova produkcije predano radilo sa željom da gledateljima pred malim ekranima pruži vrhunsku zabavu i kvalitetnu emisiju koju će sa zanimanjem pratiti iz epizode u epizodu. Nadali smo se da ćemo šestom sezonom pomaknuti granice i nadmašiti očekivanja gledatelja, koji su naposljetku emisiju još jednu godinu u nizu nagradili svojim povjerenjem. Veseli nas što je sezona polučila velik uspjeh, a nominacija za TV emisiju godine stigla je kao dodatno priznanje našem trudu i predanom radu, zbog čega smo izuzetno ponosni i zahvalni.

Još je jedna sezona popularnog kulinarskog natjecanja iza nas. Pobjedu je odnio dosad najmlađi kandidat, a bilo je i puno iznenađenja. Kako ste vi sve to doživjeli?

Šesta sezona okupila je zanimljive kandidate koji su definitivno pridonijeli dinamičnosti i atraktivnosti showa. Ove godine u natjecanje za titulu MasterChefa među top 24 ušli su kandidati koji imaju od 18 do 47 godina, a posljednja mjesta u showu zauzeli su upravo mlađi kandidati, koji su pokazali neustrašiv duh, hrabrost i inspirativnu želju za napretkom. Cijela produkcija s užitkom je pratila njihov razvoj, a na koncu je Luka Veić postao najmlađi dosadašnji hrvatski MasterChef. Smatramo da je upravo nepredvidivost do samoga kraja obilježila ovu sezonu jer su kandidati zaista iz izazova u izazov nadmašivali jedni druge, stoga smo i mi u produkciji s nestrpljenjem čekali proglašenje.

1/6

U protekloj sezoni bilo je i nekoliko već poznatih lica i povratnika. Mislite li da je i to pridonijelo popularnosti showa?

Jedna od glavnih karakteristika koju tražimo pri odabiru kandidata je ljubav prema kuhanju. To su pokazali svi kandidati protekle sezone, uključujući i povratnike koji su između sezona radili na sebi i odlučili se ponovno okušati u izazovima “MasterChefa”. Vjerujemo da je predanost kandidata i njihova strast u izvršavanju izazova ono što najviše privlači gledatelje.

Tu je i popularni žiri. Planiraju li Damir, Melkior i Stjepan i dalje biti u žiriju? Koliko oni pridonose ovom showu?

Članovi žirija ključni su u ovom showu jer mentoriraju kandidate od audicija do finala. Oni su njihovi najveći kritičari, ali i najbolji savjetnici tijekom cijele emisije te naposljetku donose odluke o eliminacijama i odabiru pobjednika. Rano je govoriti o detaljima nove sezone jer se još uvijek sliježu dojmovi od protekle, no sve informacije najavit ćemo gledateljima kada za to dođe vrijeme.

Otvorene su prijave za novu sezonu showa. Što spremate? Očekuju li gledatelje neke promjene?

Pred kraj uspješne šeste sezone otvorili smo prijave za novu sezonu i pozivamo sve zainteresirane da se prijave i okušaju u ovoj iznimnoj gastroavanturi. Zasad ne možemo detaljnije otkrivati što će nova sezona donijeti, no obećavamo da nećemo iznevjeriti gledatelje, a promjena će svakako biti.

Poznato je i da je izgled showa preuzet po licenci. Koliko slobode imate u dodavanju nečega u sami koncept?

Imamo određenu slobodu da donosimo vlastita kreativna rješenja, ali držimo se postulata licence zbog kojih show i ima svoju prepoznatljivost te zadržava svoju popularnost diljem svijeta. Iz sezone u sezonu trudimo se dodavati nove elemente koji sadržajno unose svježinu u emisiju.

Kako izgleda jedan vaš dan kada snimate “MasterChef”?

Dan počinje uredničkim sastankom, a zatim na set stižu članovi žirija i kandidati. Dok produkcijska ekipa priprema set za snimanje, članovi žirija odlaze u garderobu. Zatim slijedi produkcijski brifing za žiri te ozvučivanje, nakon čega počinje snimanje uz povremene pauze.

Javljaju li vam se gledatelji? Ako da, što najviše komentiraju?

Dobivamo brojne povratne informacije od gledatelja, naše društvene mreže gore tijekom trajanja sezone. Najčešće komentiraju omiljene trenutke u epizodama, jela koja bi željeli isprobati i, naravno, podržavaju i navijaju za svoje favorite među natjecateljima.

U emisiji su mnogi mogli naučiti nove kulinarske tehnike i baratati namirnicama koje im nisu poznate. Vidite li vi show kao način učenja publike o kulinarstvu?

Iako su gledatelji tijekom prethodnih sezona nemali broj puta od članova žirija imali priliku čuti da “MasterChef” nije kulinarska škola, nego natjecanje, emisija svakako ima edukativnu crtu jer gledatelji imaju prilike pratiti zanimljive recepte, razvoj kulinarskih vještina, tehnike i razne načine obrade namirnica. Osim što žiri čine renomirani chefovi s bogatim iskustvom, u emisiju dolaze i poznati gostujući chefovi koji s kandidatima i gledateljima dijele svoje znanje.

Hoćete li doći na dodjelu i koga ćete povesti?

Naravno, bit ćemo prisutni na dodjeli. Tko će pratiti dodjelu, ovisit će o rasporedu i obvezama na dan događaja, no svakako je nećemo propustiti.

Sve detalje i novosti o Večernjakovoj ruži pratite i na Instagram profilu Večernjakova ruža!

VIDEO Gradonačelnik Zadra o koncertu Aleksandre Prijović

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije