Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA GOZBA

Kuhinja iz bajke: bikovi testisi uz pivo od maslaca

GOZBA (1)
Foto: BBC
1/3
01.05.2011.
u 11:00

Hestonov je restoran The Fat Duck osvojio titulu najboljeg restorana u Velikoj Britaniji za 2009. godinu prema vodiču “Good food guide”.

Nova kulinarska serija na RTL-u 2 privlači pozornost gledatelja već od prvog emitiranja. Riječ je o dokumentarnoj seriji “Neobična gozba” u kojoj proslavljeni britanski kuhar Heston Blumenthal priprema raznovrsna i neobična jela iz povijesti, bajki i filmova. Iako se na prvi pogled čine zanimljivima i nimalo kompliciranima, remek-djela koja 44-godišnji Heston priprema i po nekoliko dana nisu za svačiji želudac. Prije kraja emisije njegovi gosti moraju kušati spravljenu hranu a da ne znaju koji su sve sastojci na pladnju.

Heston Blumenthal karijeru kuhara gradio je dugo godina. Već je u djetinjstvu znao čime će se baviti pa je proputovao Francusku, gdje je učio vještine spravljanja starinskih jela te je slična jela i pripremio u seriji. Uz sudjelovanje u brojnim kulinarskim serijama i showovima, Heston je vlasnik restorana The Fat Duck (Debela patka), a objavio je i nekoliko knjiga svojih savjeta i recepata. Između mnogih priznanja, Hestonov je restoran The Fat Duck osvojio titulu najboljeg restorana u Velikoj Britaniji za 2009. godinu prema vodiču “Good food guide”.

Svake subote od 20 sati gledatelje RTL-a 2 Heston će povesti na kulinarsko putovanje u prošlost te pripremati jela koja su zaista nezamisliva za svakidašnje ručkove.

Komentara 1

Avatar GeniKameni
GeniKameni
18:57 01.05.2011.

Bikovi testisi su stari i odličan specijalitet u mnogim restoranima i restorančićima u BiH, još od vremena kad se Heston Blumenthal nije bio ni rodio. Jedini je problem što morate biti prijatelj sa vlasnikom restorana da bi ste bili obaviješteni kada ih imaju na jelovniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije